АБА - Игокеа: Од аутсајдера до фаворита, није реално...!

Шампион Босне и Херцеговине у понедјељак увече у Лакташима дочекује скопски МЗТ у посљедњем сусрету четвртог кола кошаркашке АБА лиге.

Кошарка 16.10.2017 | 10:15
АБА - Игокеа: Од аутсајдера до фаворита, није реално...!
"Игоси" су у новој сезони регионалног такмичења показали да играју одличну кошарку!

Најприје су у Љубљани поражени од Олимпије послије продужетка, потом су скинули "скалпове" Будућности и Цедевити у Загребу, што је свакако сензационалан успјех с обзиром да Подгоричани и Загрепчани, уз Црвену звезду, важе за главне фаворите за пласман у плеј-оф.

Зато тренер Александровчана Драган Бајић позива на опрез пред утакмицу са МЗТ-ом у понедјељак у Лакташима (21.00).

"Није реално да нас од четвртка до недеље, од аутсајдера и екипе која се бори за опстанак сви почну проглашавати за фаворита за улазак међу четири екипе. Наша обавеза је да у сваки меч уђемо максимално и да дамо све од себе и управо тако ући ћемо и у утакмицу против МЗТ-а", изјавио је Бајић.

Према његовим ријечима, побједе над екипама из Подгорице и Загреба треба што прије заборавити.

"Најбитније је да добре мечеве против Будућности и Цедевите оставимо по страни јер се у утакмицама против екипа које су по квалитету приближније нама показује карактер. МЗТ је квалитетна екипа која је побиједила Партизан добро отворивши сезону, међутим дошли су им помало неочекивани порази од ФМП-а и Задра тако да ће они сигурно покушати да се искупе за те поразе и против нас надокнаде мањак бодова".

Свјестан је стратег првака БиХ да македонски тим има веома квалитетне играче и да ће за побједу "игоси" морати да одиграју веома чврсту одбрану.

"Имају доста искусних играча, предвођених плејмејкером Ериком Гарсијом, издвојио бих и Дамјана Стојановског, ту је високи Бојан Трајковски који доста шири и незгодан је у шуту за три поена, док искусни Јуре Лалић такође може да задаје проблеме. Мислим да ће у овом мечу одбрана бити кључ за побједу".

Плејмејкер тима из Александровца Дезмонд Вашингтон признао је да очекује побједу иако сматра да ће до бодова морати доста да се помуче.

"Дефинитивно очекујем да задржимо ниво игре који смо имали до сада али и да покушамо да напредујемо колико је то могуће у свакој утакмици и на сваком тренингу. Наравно да у свакој утакмици очекујемо побједу. Знамо да је МЗТ веома добар тим, побиједили су Партизан који је на овом просторима једна од најквалитетнијих екипа. Имају доста физички јаких играча и једна од карактеристика им је квалитетан шут за три поена. На све ово морамо обратити пажњу и надам се да ћемо, ако ми одиграмо добру утакмицу, доћи до побједе".

Македонци су досад остварили један тријумф и два пораза, док је Игокеа са омјером од двије побједе и једног неуспјеха.

Изво: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар