ABA - Igokea: Od autsajdera do favorita, nije realno...!

Šampion Bosne i Hercegovine u ponedjeljak uveče u Laktašima dočekuje skopski MZT u posljednjem susretu četvrtog kola košarkaške ABA lige.

Košarka 16.10.2017 | 10:15
ABA - Igokea: Od autsajdera do favorita, nije realno...!
"Igosi" su u novoj sezoni regionalnog takmičenja pokazali da igraju odličnu košarku!

Najprije su u Ljubljani poraženi od Olimpije poslije produžetka, potom su skinuli "skalpove" Budućnosti i Cedeviti u Zagrebu, što je svakako senzacionalan uspjeh s obzirom da Podgoričani i Zagrepčani, uz Crvenu zvezdu, važe za glavne favorite za plasman u plej-of.

Zato trener Aleksandrovčana Dragan Bajić poziva na oprez pred utakmicu sa MZT-om u ponedjeljak u Laktašima (21.00).

"Nije realno da nas od četvrtka do nedelje, od autsajdera i ekipe koja se bori za opstanak svi počnu proglašavati za favorita za ulazak među četiri ekipe. Naša obaveza je da u svaki meč uđemo maksimalno i da damo sve od sebe i upravo tako ući ćemo i u utakmicu protiv MZT-a", izjavio je Bajić.

Prema njegovim riječima, pobjede nad ekipama iz Podgorice i Zagreba treba što prije zaboraviti.

"Najbitnije je da dobre mečeve protiv Budućnosti i Cedevite ostavimo po strani jer se u utakmicama protiv ekipa koje su po kvalitetu približnije nama pokazuje karakter. MZT je kvalitetna ekipa koja je pobijedila Partizan dobro otvorivši sezonu, međutim došli su im pomalo neočekivani porazi od FMP-a i Zadra tako da će oni sigurno pokušati da se iskupe za te poraze i protiv nas nadoknade manjak bodova".

Svjestan je strateg prvaka BiH da makedonski tim ima veoma kvalitetne igrače i da će za pobjedu "igosi" morati da odigraju veoma čvrstu odbranu.

"Imaju dosta iskusnih igrača, predvođenih plejmejkerom Erikom Garsijom, izdvojio bih i Damjana Stojanovskog, tu je visoki Bojan Trajkovski koji dosta širi i nezgodan je u šutu za tri poena, dok iskusni Jure Lalić takođe može da zadaje probleme. Mislim da će u ovom meču odbrana biti ključ za pobjedu".

Plejmejker tima iz Aleksandrovca Dezmond Vašington priznao je da očekuje pobjedu iako smatra da će do bodova morati dosta da se pomuče.

"Definitivno očekujem da zadržimo nivo igre koji smo imali do sada ali i da pokušamo da napredujemo koliko je to moguće u svakoj utakmici i na svakom treningu. Naravno da u svakoj utakmici očekujemo pobjedu. Znamo da je MZT veoma dobar tim, pobijedili su Partizan koji je na ovom prostorima jedna od najkvalitetnijih ekipa. Imaju dosta fizički jakih igrača i jedna od karakteristika im je kvalitetan šut za tri poena. Na sve ovo moramo obratiti pažnju i nadam se da ćemo, ako mi odigramo dobru utakmicu, doći do pobjede".

Makedonci su dosad ostvarili jedan trijumf i dva poraza, dok je Igokea sa omjerom od dvije pobjede i jednog neuspjeha.

Izvo: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar