Џикић: Мислим да је Звездин тим пажљиво одабран!

Тренер Будућности Александар Џикић оценио је да је победу над Црвеном звездом донело то што су играчи у другом делу меча играли с "више енергије и чврстине".

Кошарка 16.10.2017 | 09:30
Џикић: Мислим да је Звездин тим пажљиво одабран!
"Генерално, очекивали смо овако нешто против екипе из Евролиге. Очекивали смо максималну бробену, квалитетну и неизвесну игру. Трудили да будемо што бољи такмац. Звезда је одличан тим и поред тога што су изгубили велики број играча из прошле сезоне. Мислим да је овај тим Звезде пажљиво одабран и да ће временом играти све боље. Тим се још увек налази, нешто слично нама. Мислим да је одлучило то што смо у другом полувремену играли с више енергије и чврстине, што се и на крају исплатило", рекао је Џикић новинарима у Железнику.

Будућност је са 79:75 победила Црвену звезду у четвртом колу АБА лиге и тако црвено-белима нанела први пораз у регионалном такмичењу.

"'Мечирали' смо препознатљиву агресивну игру Звезде у одбрани, успоставили смо контролу скока у другом делу, што је све било веома важно", додао је Џикић.

Он је казао да је добра одлука што је Милко Бјелица прекомандован на позицију крилног центра, као и да је Тејлор Рочести "прави играч за ову екипу Звезде".

Џикић је рекао да је АБА лиге ове сезоне уједначена и да очекује мношто изненадјења, као и да је све то "јако добро".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар