Džikić: Mislim da je Zvezdin tim pažljivo odabran!

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić ocenio je da je pobedu nad Crvenom zvezdom donelo to što su igrači u drugom delu meča igrali s "više energije i čvrstine".

Košarka 16.10.2017 | 09:30
Džikić: Mislim da je Zvezdin tim pažljivo odabran!
"Generalno, očekivali smo ovako nešto protiv ekipe iz Evrolige. Očekivali smo maksimalnu brobenu, kvalitetnu i neizvesnu igru. Trudili da budemo što bolji takmac. Zvezda je odličan tim i pored toga što su izgubili veliki broj igrača iz prošle sezone. Mislim da je ovaj tim Zvezde pažljivo odabran i da će vremenom igrati sve bolje. Tim se još uvek nalazi, nešto slično nama. Mislim da je odlučilo to što smo u drugom poluvremenu igrali s više energije i čvrstine, što se i na kraju isplatilo", rekao je Džikić novinarima u Železniku.

Budućnost je sa 79:75 pobedila Crvenu zvezdu u četvrtom kolu ABA lige i tako crveno-belima nanela prvi poraz u regionalnom takmičenju.

"'Mečirali' smo prepoznatljivu agresivnu igru Zvezde u odbrani, uspostavili smo kontrolu skoka u drugom delu, što je sve bilo veoma važno", dodao je Džikić.

On je kazao da je dobra odluka što je Milko Bjelica prekomandovan na poziciju krilnog centra, kao i da je Tejlor Ročesti "pravi igrač za ovu ekipu Zvezde".

Džikić je rekao da je ABA lige ove sezone ujednačena i da očekuje mnošto iznenadjenja, kao i da je sve to "jako dobro".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar