Турнир у гађању летећих мета

Ловно стрељаштво има веома дугу традицију у Бијељини. Прелијепи јесењи дани михољског љета искоришћени су да се по други пут заредом организује турнир у гађању летећих мета. Чланови Ловачког удружења “Семберија“ поново су показали да су изузетни домаћини, али и одлични стријелци.

Република Српска 15.10.2017 | 21:45
Турнир у гађању летећих мета
Побратими из Рудог и Калиновика стигли су дан прије такмичења. У ловачкој кући секције Суво Поље дочекали су их организатори такмичења Слађан Милошевић и Младен Симић, као и многобројне колеге ловци. У име домаћина госте је најприје поздравио Слађан и пожелио им да се осјећају као у својој кући.



Добродошлицу је пожелио и Младен који је члан комисије за ловно стрељаштво ЛСРС. Уз мезе и пиће млади ловци Републике Српске дружили су се скоро до поноћи препричавајући приче из лова и турнира у ловном стрељаштву.



На дан такмичења почели су пристизати гости из других крајева наше државе, али и из региона. Позиву на такмичење одазвали су се стријелци из Словачке, Србије и Хрватске. Пријатељи и колеге ловци различитих професија окупили су се прије свега због дружења и љубави према надметањима у вјештини гађања. Учешће на турниру узело је 19 екипа и 70 појединаца.

На менију за заједнички доручак нашле су се семберске кобасице. Одмах се приступило и жријебу за стрељачке позиције. Руководилац гађања Саша Мићић обрато се такмичарима и поздравио их у име ЛСРС, ловачког удружења “Семберија“ и његово лично име. Након саопштавања пропозиција за гађање, свим стријелцима је пожелио добар поглед и мирну руку.



Такмичењу су присуствовали Василије Савић предсједник ЛУ “Семберија“ и в.д. секретара ЛСРС Живојин Лазић. Они су истакли да су ловно стрељачки турнири посебно значајни за младе ловце и истакли да ће ловачка удружења и ЛСРС увијек подржавати ове активности.



На самом такмичењу највише успијеха имали су домаћи ловци. У екипној конкуренцији побједници другог отвореног турнира у гађању летећих мета секције Суво Поље су:

1. мјесто екипа ЛУ “Семберија“ 1 из Бијељине,
2. мјесто екипа ЛУ “Куна“ из Домаљевца и
3. мјесто екипа ЛУ “Тузла“ из Тузле.



У појединачној конкуренцији најбољи су били:

1. Никола Живковић из ЛУ “Јелен“ Габош из Републике Хрватске,
2. Ђорђе Шимић из ЛУ “Јелен“ Габош из Републике Хрватске и
3. Јозо Калдрмџич из ЛУ “Тузла“ из Тузле.



Посебне утиске са такмичења понијели су млади ловци из Калиновика и Рудог. Зоран Пухало члан ЛУ “Загорје“ и капитен екипе рекао је да је ово њихово прво учешће на турниру у гађању летећих мета. Похвалио је наше домаћине на организацији и гостопримству. Такође, изразио је наду да ће се овакви турнири у блиској будућности организовати и у удружењима регија Стара Херцеговина, Херцеговина и Сарајевско-романијске регије.

Најбољи појединац екипе Стефан Јовановић из Рудог такође је био пун импресија и ријечи хвале. Истакао је да би се што прије требали створити услови за тренирање, а у догледно вријеме и организацију турнира у најјужнијим регијама Републике Српске. Набавка машине за избацивање глинених голубова је приоритет и неопходан услов.



Љубазношћу ловочувара Дејана Јекића ловци су обишли фазанерију и гатер са дивљим свињама. Дејан је својим гостима објаснио како функционише производња пилића и узгој зечева.

Након проглашења побједника и додјеле награда за такмичаре је организован ручак, а дружење уз музику уживо настављено је до касно у ноћ. Изузетно организован турнир претходио је отварању зимске сезоне лова у ЛУ “Семберија“. Сви гости су им пожелили успјешан отвор следеће седмице и добру сезону.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар