Turnir u gađanju letećih meta

Lovno streljaštvo ima veoma dugu tradiciju u Bijeljini. Prelijepi jesenji dani miholjskog ljeta iskorišćeni su da se po drugi put zaredom organizuje turnir u gađanju letećih meta. Članovi Lovačkog udruženja “Semberija“ ponovo su pokazali da su izuzetni domaćini, ali i odlični strijelci.

Republika Srpska 15.10.2017 | 21:45
Turnir u gađanju letećih meta
Pobratimi iz Rudog i Kalinovika stigli su dan prije takmičenja. U lovačkoj kući sekcije Suvo Polje dočekali su ih organizatori takmičenja Slađan Milošević i Mladen Simić, kao i mnogobrojne kolege lovci. U ime domaćina goste je najprije pozdravio Slađan i poželio im da se osjećaju kao u svojoj kući.



Dobrodošlicu je poželio i Mladen koji je član komisije za lovno streljaštvo LSRS. Uz meze i piće mladi lovci Republike Srpske družili su se skoro do ponoći prepričavajući priče iz lova i turnira u lovnom streljaštvu.



Na dan takmičenja počeli su pristizati gosti iz drugih krajeva naše države, ali i iz regiona. Pozivu na takmičenje odazvali su se strijelci iz Slovačke, Srbije i Hrvatske. Prijatelji i kolege lovci različitih profesija okupili su se prije svega zbog druženja i ljubavi prema nadmetanjima u vještini gađanja. Učešće na turniru uzelo je 19 ekipa i 70 pojedinaca.

Na meniju za zajednički doručak našle su se semberske kobasice. Odmah se pristupilo i žrijebu za streljačke pozicije. Rukovodilac gađanja Saša Mićić obrato se takmičarima i pozdravio ih u ime LSRS, lovačkog udruženja “Semberija“ i njegovo lično ime. Nakon saopštavanja propozicija za gađanje, svim strijelcima je poželio dobar pogled i mirnu ruku.



Takmičenju su prisustvovali Vasilije Savić predsjednik LU “Semberija“ i v.d. sekretara LSRS Živojin Lazić. Oni su istakli da su lovno streljački turniri posebno značajni za mlade lovce i istakli da će lovačka udruženja i LSRS uvijek podržavati ove aktivnosti.



Na samom takmičenju najviše uspijeha imali su domaći lovci. U ekipnoj konkurenciji pobjednici drugog otvorenog turnira u gađanju letećih meta sekcije Suvo Polje su:

1. mjesto ekipa LU “Semberija“ 1 iz Bijeljine,
2. mjesto ekipa LU “Kuna“ iz Domaljevca i
3. mjesto ekipa LU “Tuzla“ iz Tuzle.



U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su bili:

1. Nikola Živković iz LU “Jelen“ Gaboš iz Republike Hrvatske,
2. Đorđe Šimić iz LU “Jelen“ Gaboš iz Republike Hrvatske i
3. Jozo Kaldrmdžič iz LU “Tuzla“ iz Tuzle.



Posebne utiske sa takmičenja ponijeli su mladi lovci iz Kalinovika i Rudog. Zoran Puhalo član LU “Zagorje“ i kapiten ekipe rekao je da je ovo njihovo prvo učešće na turniru u gađanju letećih meta. Pohvalio je naše domaćine na organizaciji i gostoprimstvu. Takođe, izrazio je nadu da će se ovakvi turniri u bliskoj budućnosti organizovati i u udruženjima regija Stara Hercegovina, Hercegovina i Sarajevsko-romanijske regije.

Najbolji pojedinac ekipe Stefan Jovanović iz Rudog takođe je bio pun impresija i riječi hvale. Istakao je da bi se što prije trebali stvoriti uslovi za treniranje, a u dogledno vrijeme i organizaciju turnira u najjužnijim regijama Republike Srpske. Nabavka mašine za izbacivanje glinenih golubova je prioritet i neophodan uslov.



Ljubaznošću lovočuvara Dejana Jekića lovci su obišli fazaneriju i gater sa divljim svinjama. Dejan je svojim gostima objasnio kako funkcioniše proizvodnja pilića i uzgoj zečeva.

Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada za takmičare je organizovan ručak, a druženje uz muziku uživo nastavljeno je do kasno u noć. Izuzetno organizovan turnir prethodio je otvaranju zimske sezone lova u LU “Semberija“. Svi gosti su im poželili uspješan otvor sledeće sedmice i dobru sezonu.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar