Гоца: Тукао ме, а мислила да ме воли

Када љубав прерасте у физичко надјачавање, веза може постати пакао. Гоца Тржан суочила са се једним таквим насилником, а из такве везе једва је изашла.

Забава 15.10.2017 | 16:48
Гоца: Тукао ме, а мислила да ме воли
Гоца Тржан је тек након дванаест година скупила храбрости да први пут исприча како је преживјела физичко и психичко насиље од тадашњег момка. 

"Наша веза је трајала пет година, а већ прве године је почело малтретирање. Знам, многи ће се питати зашто сам трпела. Нисам смела да пријавим, поготово не у земљи Србији, а при томе си једна Гоца Тржан. Желела сам да га променим јер сам га волела. Нисам желела да он буде насилник и зато сам остала са њим. То је најгори моменат.

За мене сви мисле да сам отресита и јака жена, а пре свега сам људско биће. Заиста у тим ситуацијама када сам доживела насиље, било физичко или психичко, изузетно ми је било важно да будем објективна. А нисам била. И не само ја, него ми жене имамо нека лудила типа “не, он је диван и мене воли” промениће се због мене", започиње исповијест Гордана Тржан.



Када љубав прерасте у физичко надјачавање, веза може постати пакао. Гоца Тржан суочила са се једним таквим насилником, а из такве везе једва је изашла. 

Она ипак не жели да открије о коме се ради из разлога што данас тај човјек има своју породицу.

"Да се разумемо, не ради се о мом бившем мужу", каже Гоца алудирајући на Ивана Маринковића.



"После првог удараца сам се борила, онда сам отишла, а потом сам се вратила. То је испрва било кошкање, уношење у фацу и онда дављење. Није ни било јутра пошто нисам спавала. Било је страшно, то је била озбиљна патологија. У неким тренуцима нас је та агресија спајала на неки начин, мислиш да је то љубав, а извињава ти се да више никада то не би урадио", прича Гоца и додаје:

"Док сам добијала батине, мислила сам да ме воли. У ствари, мислила сам да ће ме заволети ако га променим. Али онда сам схватила да ниједна жена неће успети да промени мушкарца." Упркос свему, она злостављача није пријавила.



"То је много болесно, била сам потпуно ненормална. Себе сам питала како сам могла да пређем преко првог дављења, онда сама отишла од њега, па су уследили дуги телефонски разговори, па сам се враћала. Ударио ме је једном, а неколико пута ме је давио и малтретирао. И данас размишљам да ли сам у њему то испровоцирала на неки начин. Научила сам да више то себи никада не дозволим и то није љубав", каже Гоца Тржан.

Она не крије да јој је данас смијешно када чује да жене и мушкарци коментаришући насиље изговарају речи попут: “ко јој је крив”, “што је била са њим”, те да не треба судити људима у чијим ципелама нисте ходали. Она је свим младим женама послала јасну поруку.

"Овом причом дајем савет младим женама које тек улазе у бракове и везе. Будите јако опрезне и увек размишљајте да то може да вам се деси. Много ми је тешко да изговорим да моја кривица била то што сам трпела, али нико нема право да те малтретира. Нико нема право да те удари. Као неко ко је био у целој тој ситуацији, могу да кажем да је то садомазохизам, ти себе мучиш, јер у глави мислиш променићу га, он мене воли", са много храбрости говори Гоца Тржан.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ау

15.10.2017 16:49

бозе помози

ОДГОВОРИТЕ