Инцидент на изборима у Скопљу

Двојица мушкараца потукла су се на биралишту у Скопљу, у оквиру локалних избора у Македонији.

Регион 15.10.2017 | 14:36
Инцидент на изборима у Скопљу
Бирају се градоначелници и предсједници у 80 градова и општина и Граду Скопљу, као засебној јединици локалне самоуправе са 10 градских општина, од којих су двије са већинским албанским становништвом - Сарај и Чаир. Излазност до 10 сати 8,98 процената.

На једном гласачком мјесту у Скопљу потукла су се два мушкарца, пренијели су локални медији.

Како се наводи, двојица гласача су прво почела да се гурају, након чега су размијенили и ударце.

Туча се догодила на гласачком мјесту за локалне изборе у Основној школи "Петар Здравсковски Пенко", а одмах је реаговало полицијско обезбјеђење које је направило записник.

Школа се налази између двије скопске општине, Бутел и Чаир, и на том гласачком мјесту гласају мјештани обје општине.

Министарство унутрашњих послова Македоније саопштило је у међувремену да се локални избори у тој земљи одвијају без озбиљнијих нарушавања јавног реда и мира, али да је поднијето седам пријава због покушаја подмићивања и да је гласање на 20 изборних места прекидано због техничких проблема.

Наводи се да је портпарол македонског МУП Тони Ангеловски на конференцији за медије казао да је гласање на тим биралиштима потом у међувремену регуларно настављено.

Македонска агенција МИА је објавила да су се на биралишту у селу Ратево појавили гласачки листићи без серијских бројева, као и да је гласач у скопској општини Аеродром у кутију грешком убацио два листића.

Према процјенама аналитичара, најжешћа битка на овим, шестим по реду локалним изборима од проглашења независности Македоније, водиће се у македонској престоници, где ће се за позицију градоначелника такмичити осам кандидата из различитих политичких партија.

Анкете показују да су фаворити за првог човека Скопља кандидати двије најутицајније македонске партије - опозицоне ВМРО-ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског, и СДСМ, странке на власти, актуелног премијера Зорана Заева, Коче Трајановски, односно Петре Шилегов.

Од осам кандидата у трци за градоначелника Скопља су три кандидата албанских политичких партија - покрета Беса, Савеза за Албанце и Демократске партије Албанаца, док је Демократска унија за интеграције, Али Ахметија, суграђане позвала да подрже Шилегва.

Остаје једино да се види да ли ће градоначелник Скопља бити изабран у првом или ће бити одржан и други изборни круг.

(Тањуг, Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар