Шангај: Федерер разбио Надала у финалу!

Фуриозни Федерер "одувао" Надала у финалу Шангаја! Роџер Федерер освојио је Мастерс у Шангају пошто је у два сета победио Рафаела Надала, 6:4, 6:3.

Тенис 15.10.2017 | 13:00
Шангај: Федерер разбио Надала у финалу!
Ово је био 38. сусрет двојице тенисера, а Швајцарац је успео да забележи 15. после само нешто више од 70 минута игре.

Овим тријумфом Федерер је освојио шесту титулу у сезони чиме се изједначио са Надалом.

Такође, ово је била Федерерова 94. титула и тако се изједначио са Иваном Лендлом. 

Швајцарац је од старта меча наметнуо свој ритам и већ у првом гему дошао до брејка. До краја сета није дао нити једну шансу Надала, па је тако сет завршен резултатом 6:4. 

Први сет није био толико занимљив, па су навијачи очекивали то од другог сета. Ипак, велику борбу нису добили пошто је Роџер био феноменалан. 

Надал није имао никакве шансе, а притом није ни играо на врхунском нивоу. Швајцарац на крају долази заслужено до тријумфа и титуле у Шангају.

Роџер Федерер је феномен!

Мислило се да је његово време прошло, да никада више неће харати теренима, али...

Швајцарац, који је "дебело" ушао у 37. годину живота, освојио је данас своју 94. титулу у каријери, чиме се изједначио са легендарним Иваном Лендлом на другом месту вечне листе. Испред њега је само Џими Конорс са 15 титула више.

Али, како Федерер игра "под старе дане", можда ће оборити и Конорсов рекорд.

Федерер је данас у два сета победио Рафаела Надала 6:4, 6:3 у финалу Мастерса у Шангају. По свему приказаном - апсолутно заслужено. То је његова друга титула у Шангају, а Надал и даље нема трофеј из те кинеске метрополе.

Ово је уједно и 700. победа Федерера у професионалној каријери! Какав ТЕНИСЕР!

ФЕДЕРЕРОВЕ ТИТУЛЕ ОВЕ СЕЗОНЕ:

Аустралијан опен (гренд слем)
Индијан Велс (Мастерс)
Мајами опен
Хале опен
Вимблдон (гренд слем)
Шангај (Мастерс)

Све што је "Федекс" замислио у мечу против Шпанца. Од почетка дуела, који је био њихов 38. до сада, Федерер је доминирао - одмах је направио брејк, сервирао урагански (чак 83% одсто његових првих сервиса завршило је у терену), бекхенд је функционисао као... па, швајцарски сат :)

Стастистика све показује - Федерер је имао чак 16 винера више у мечу од првог тенисера света.

Кључни тренуитак другог сета догодио се у петом гему. Федерер је сјајним бекхендима дошао до прве брејк лопте у другом сету. А онда је Рафа сервирао бомбу! Међутим, у наредном поену, Федереру се исплатио излазак на мрежу и феноменално је "скратио" лопту, за нову предност, да би у наредној размени удараца Надал послао лопту у аут!

Роџер је тада направио брејк за 3:2 и потом до краја меча наставио да "гази".

"Свака част, Роџере", рекао је Надал великом ривалу после меча, додајући да је презадовољан како је играо на турнеји у Кини, јер је победио у Пекингу, а у Шангају је играо у финалу, а уједно и целом сезоном.

Федерер је узвратио на лепе речи:

"Свака част и теби, Рафа! Обожавам овај стадион овде у Шангају, играо сам против великог ривала и пријатеља, који је одлично играо и у Пекингу и овде у Шангају. Нисмо очекивали овакву годину, поготово ја. Сјајно је било играти против Рафе и увек је задовољство видети га са друге стране мреже".

Ово је Федерерова пета победа заредом против Надала! Укупно у победама: Надал 23, Федерер 15.

НАГРАДЕ

Организатори најпрестижнијег турнира у Кини обезбедили су награде од 1.192.780 за првака, 584.845 за финалисту, 294.345 за полуфиналисте и 149.675 долара за четвртфиналисте.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар