Šangaj: Federer razbio Nadala u finalu!

Furiozni Federer "oduvao" Nadala u finalu Šangaja! Rodžer Federer osvojio je Masters u Šangaju pošto je u dva seta pobedio Rafaela Nadala, 6:4, 6:3.

Tenis 15.10.2017 | 13:00
Šangaj: Federer razbio Nadala u finalu!
Ovo je bio 38. susret dvojice tenisera, a Švajcarac je uspeo da zabeleži 15. posle samo nešto više od 70 minuta igre.

Ovim trijumfom Federer je osvojio šestu titulu u sezoni čime se izjednačio sa Nadalom.

Takođe, ovo je bila Federerova 94. titula i tako se izjednačio sa Ivanom Lendlom. 

Švajcarac je od starta meča nametnuo svoj ritam i već u prvom gemu došao do brejka. Do kraja seta nije dao niti jednu šansu Nadala, pa je tako set završen rezultatom 6:4. 

Prvi set nije bio toliko zanimljiv, pa su navijači očekivali to od drugog seta. Ipak, veliku borbu nisu dobili pošto je Rodžer bio fenomenalan. 

Nadal nije imao nikakve šanse, a pritom nije ni igrao na vrhunskom nivou. Švajcarac na kraju dolazi zasluženo do trijumfa i titule u Šangaju.

Rodžer Federer je fenomen!

Mislilo se da je njegovo vreme prošlo, da nikada više neće harati terenima, ali...

Švajcarac, koji je "debelo" ušao u 37. godinu života, osvojio je danas svoju 94. titulu u karijeri, čime se izjednačio sa legendarnim Ivanom Lendlom na drugom mestu večne liste. Ispred njega je samo Džimi Konors sa 15 titula više.

Ali, kako Federer igra "pod stare dane", možda će oboriti i Konorsov rekord.

Federer je danas u dva seta pobedio Rafaela Nadala 6:4, 6:3 u finalu Mastersa u Šangaju. Po svemu prikazanom - apsolutno zasluženo. To je njegova druga titula u Šangaju, a Nadal i dalje nema trofej iz te kineske metropole.

Ovo je ujedno i 700. pobeda Federera u profesionalnoj karijeri! Kakav TENISER!

FEDEREROVE TITULE OVE SEZONE:

Australijan open (grend slem)
Indijan Vels (Masters)
Majami open
Hale open
Vimbldon (grend slem)
Šangaj (Masters)

Sve što je "Fedeks" zamislio u meču protiv Španca. Od početka duela, koji je bio njihov 38. do sada, Federer je dominirao - odmah je napravio brejk, servirao uraganski (čak 83% odsto njegovih prvih servisa završilo je u terenu), bekhend je funkcionisao kao... pa, švajcarski sat :)

Stastistika sve pokazuje - Federer je imao čak 16 vinera više u meču od prvog tenisera sveta.

Ključni trenuitak drugog seta dogodio se u petom gemu. Federer je sjajnim bekhendima došao do prve brejk lopte u drugom setu. A onda je Rafa servirao bombu! Međutim, u narednom poenu, Federeru se isplatio izlazak na mrežu i fenomenalno je "skratio" loptu, za novu prednost, da bi u narednoj razmeni udaraca Nadal poslao loptu u aut!

Rodžer je tada napravio brejk za 3:2 i potom do kraja meča nastavio da "gazi".

"Svaka čast, Rodžere", rekao je Nadal velikom rivalu posle meča, dodajući da je prezadovoljan kako je igrao na turneji u Kini, jer je pobedio u Pekingu, a u Šangaju je igrao u finalu, a ujedno i celom sezonom.

Federer je uzvratio na lepe reči:

"Svaka čast i tebi, Rafa! Obožavam ovaj stadion ovde u Šangaju, igrao sam protiv velikog rivala i prijatelja, koji je odlično igrao i u Pekingu i ovde u Šangaju. Nismo očekivali ovakvu godinu, pogotovo ja. Sjajno je bilo igrati protiv Rafe i uvek je zadovoljstvo videti ga sa druge strane mreže".

Ovo je Federerova peta pobeda zaredom protiv Nadala! Ukupno u pobedama: Nadal 23, Federer 15.

NAGRADE

Organizatori najprestižnijeg turnira u Kini obezbedili su nagrade od 1.192.780 za prvaka, 584.845 za finalistu, 294.345 za polufinaliste i 149.675 dolara za četvrtfinaliste.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar