СЛС: Звезда лако са Мачвом!

Срели се после 10 година - и нису одушевили! Лепо време и празне мреже у првој утакмици суперлигашког кола. 100 минута на "Чаиру", пенал, искључења. . . ! Ако је неко помислио да ће Раднички и Вождовац одиграти миран сусрет - преварио се! Фудбалери Црвене звезде убедљиво су победили Мачву из Шапца у мечу 13. колу Суперлиге Србије са 4:0.

Фудбал 15.10.2017 | 08:30
СЛС: Звезда лако са Мачвом!
Звезди победа против Мачве долази добро као самопоуздање пред утакмицу са Арсеналом у Лиги Европе. Тим пре што резултат у првенству пре репрезентативне паузе није био добар.

Звезда је у претходном колу Супер лиге изгубила од Напретка у Крушевцу, што јој је био први пораз у првенству, шокантним голом Николе Митровића у седмом минуту судијске надокнаде времена.

Голове за Звезду су дали Ричмонд Боаћи у 20. минуту, предност је дуплирана аутоголом Протића у 29, трећи гол је дело Александра Пешића у 53. да би коначан резултат поставио првенцем Лука Илић у 89. минуту. 

Црвено-бели су доминирали током читавог меча, а "шабачки Арсенал" је имао свега седам, осам минута у другом полувремену током којих је створио неколико изгледних прилика да постигне гол. 

Почело је споријом игром на обе стране. До осмог минута када је судија Дејан Сантрач показао на белу тачку није било правих прилика и пенал због фаула над Александром Пешићем у шеснаестерцу Мачве је био прва добра шанса. 

Пешића је Бојан Матић ударио лактом, судија је показао на пенал, шутирао је Боаћи и промашио. Звезда је у наредним минутима имала неколико изгледних шанси, али је први гол дат после добре акције Пешића, Крстичића и реализације Боаћија у 20. минуту. 

Звезда је наставила да напада, а Немања Радоњић је "асистирао" за гол убацивањем са леве стране када је лопта погодила Протића и одбила се у његову мрежу. 

Претходно је Пешић промашио стопостотну прилику за Звезду. 

Од тог тренутка су и једни и други успорили игру и није било изгледнијих прилика до полувремена. Од старта другог Звезда креће офанзивније, што се исплати у 53. минуту. Радоњић је добио више простора по левој страни, прошао је као брзи воз и убацио за Пешића коме није било тешко да убаци лопту у мрежу са око 7, 8 метара. 

Мачва је потом имала својих седам, осам минута када је Арсенијевић креирао, Адамовић шутирао, а на семафору остало 3:0. Последњи гол за Звезду у последњем нападу на утакмици постиже Лука Илић. Првенац у дресу Звезде уписује после корнера када се најбоље снашао и погодио мрежу Филиповића. 

Звезда је тим голом оверила убедљиву победу пред Арсенал са којим игра следећи меч 19. октобра на свом стадиону у Лиги Европе.

Срели се после 10 година - и нису одушевили! Лепо време и празне мреже у првој утакмици суперлигашког кола.

Сунчани реми у Београду, за почетак 14. кола Суперлиге.

Фудбалери Земуна и Војводине први су ове суботе изашли на терен и после 10 година одиграли међусобни меч, у којем 700 гледалаца није видело голове.

ЗЕМУН - ВОЈВОДИНА 0:0

У утакмици без великих прилика најбољу шансу је пропустио домаћин, јер је у 17. минуту крилни нападач Стефан Димић прошао по десној страни, шутирао са ивице петерца и погодио стативу.

Пре и после тога Земунци су претили ударцем Марка Ђаловића из даљине и Литванца Јустаса Ласицкаса главом - право у голмана Воше Емила Роцкова.

Ђаловић је добро гађао и пре полувремена, са ивице шеснаестерца, али је његов ударац са ивице казненог простора завршио недалеко од гола.

С обзиром на мало садржаја на терену, вреди још само истаћи да је Војводина освојила 26. бод и да ће бити друга бар до утакмица Партизана и Вождовца, који имају по 24. Земунци су се прибрали после жестоког пораза од Вождовца пре паузе (1:6) и одиграли нерешено и трећи пут заредом пред својим навијачима.

Земун: Шаранов - Божовић, Цветковић, Пајовић, Вучић - Луковић, Ђаловић (од 78' Кисо), Младеновић, Димић (од 84' Попара) - Лечић, Ласикас (од 70' Бељић).

Војводина: Роцков - Лакићевић, Саничанин, Веселиновић, Антић - Јованчић, Вукасовић - Цебара (од 51' Месаровић), Којашевић, Суботић (од 84' Нешковић) - Јовановић (од 58' Михајловић).

100 минута на "Чаиру", пенал, искључења...! Ако је неко помислио да ће Раднички и Вождовац одиграти миран сусрет - преварио се!

У дербију 13. кола, пред неколико стотина гледалаца на "Чаиру" међу којима није било припадника навијачке групе "Мераклије" - буран реми!

Пету победу на шест гостовања фудбалера Вождовца, уз један реми, отказао је Милан Павков поготком са беле тачке у 88. минуту, након што је у 66. Марко Путинчанин постигао други погодак за госте, а први који није поништен.

На крају: Раднички - Вождовац 1:1 (0:0) у утакмици у којој још од 25. минута крај терена није било искљученог тренера "змајева" Илије Столице, којем се на трибинама придружио и помоћник Александар Линта услед жестоке свађе са колегом са друге клупе, тренером голмана Радничког, Мирослава Станковића.

Повод за чарке била је повреда Николе Станковића.

У последњем минуту игре у првом полувремену, након што је Борко Дуроњић пропустио три добре шансе да савлада голмана Нишлија, Младена Живковића, унапред оспоравани арбитар Бојан Николић поништио је погодак Путинчанина због наводног играња руком.

То је била само кулминација бурног полувремена, а када су се главе помало охладиле током паузе, Вождовац је наставио да диктира темпо, а Раднички да ствара и шаље прилике у неповрат.

Добру је имао Павков у 56. минуту, али је био непрецизан.

Десет минута касније није постојала сумња у погодак Путинчанина, који је искористио излетање голмана Живковића код једне брзе акције "змајева", па је рутински послао лопту у небрањену мрежу – 0:1.

Раднички је од тог тренутка кренуо у офанзиву, а Никола Ковачевић помислио да је изједначио у 72. минуту међутим последњу реч имао је голман гостију, Зоран Поповић.

Поповић није имао проблема ни са ударцем Марка Мркића, ни са још једним покушајем Павкова, а имао је и срећу кадај је резерста Славиша Стојановић уздрмао стативу на пас Павкова.

Игра на све или ништа домаћих у наставку донела је резултат у 88. минуту када је арбитар Николић показао на белу тачку после ударца Ковачевића који је завршио на руци једног од бројних играча Вождовца у казненом простору испред Поповића.

Лопту је наместио Павков и постигао девети гол у сезони за коначних 1:1 у утакмици која је каснила у старту, имала дебелу надокнаду првог и још дебљу надокнаду другог полувремена услед бројних прекида, фаулова, искључења тренера, жутих картона (1-5), поништених и признатих голова, пенала, итд.

Дубоко у надокнади времена, голман Вождовца Поповић заслужио је можда и епитет играча утакмице када је забележио фантастичну одбрану после ударца Николе Аксинетијевића.

Раднички је у овај дуел ушао са скором 4-1-0 код куће, Вождовац допутовао у Ниш као најбољи гост Суперлиге са скором 4-1-0 на гостовањима и, упркос сумњи у објективност арбитра Николића ("Очеклујемо да Бојан Николић буде на нивоу", поручили су "змајеви" пред меч) успели да остану непоражени на страни ове сезоне.

Успели су прекину и серију од четири првенствена пораза у мечевима са Радничким, којег нису победили од 5. децембра 2015. године.

Резултати 13. кола:

Земун - Војводина 0:0

Црвена звезда - Мачва 4:0 (2:0)
/Боаћи 20, Протић аг 29, Пешић 53, Илић 90/

Раднички - Вождовац 1:1 (0:0)
/Павков пен 87 - Путинчанин 65/

Чукарички - Јавор 0:0

Рад - Спартак 0:2 (0:1)
/Шимура 39, Николић 90+2/

у недељу

Радник - Партизан 15.00
ОФК Бачка - Борац 
Младост - Напредак 17.00

Табела: Црвена звезда (-1) 31, Војводина 26, Спартак (-1) 25, Вождовац 25, Партизан (-2) 24, Раднички 22, Чукарички 21, Напредак (-1) 17, Радник (-1) 15, Земун (-1) 14, Мачва 13, Младост (-1) 12, Рад 8, Јавор 8, Бачка (-1) 7, Борац (-1) 7.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар