SLS: Zvezda lako sa Mačvom!

Sreli se posle 10 godina - i nisu oduševili! Lepo vreme i prazne mreže u prvoj utakmici superligaškog kola. 100 minuta na "Čairu", penal, isključenja. . . ! Ako je neko pomislio da će Radnički i Voždovac odigrati miran susret - prevario se! Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Mačvu iz Šapca u meču 13. kolu Superlige Srbije sa 4:0.

Fudbal 15.10.2017 | 08:30
SLS: Zvezda lako sa Mačvom!
Zvezdi pobeda protiv Mačve dolazi dobro kao samopouzdanje pred utakmicu sa Arsenalom u Ligi Evrope. Tim pre što rezultat u prvenstvu pre reprezentativne pauze nije bio dobar.

Zvezda je u prethodnom kolu Super lige izgubila od Napretka u Kruševcu, što joj je bio prvi poraz u prvenstvu, šokantnim golom Nikole Mitrovića u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena.

Golove za Zvezdu su dali Ričmond Boaći u 20. minutu, prednost je duplirana autogolom Protića u 29, treći gol je delo Aleksandra Pešića u 53. da bi konačan rezultat postavio prvencem Luka Ilić u 89. minutu. 

Crveno-beli su dominirali tokom čitavog meča, a "šabački Arsenal" je imao svega sedam, osam minuta u drugom poluvremenu tokom kojih je stvorio nekoliko izglednih prilika da postigne gol. 

Počelo je sporijom igrom na obe strane. Do osmog minuta kada je sudija Dejan Santrač pokazao na belu tačku nije bilo pravih prilika i penal zbog faula nad Aleksandrom Pešićem u šesnaestercu Mačve je bio prva dobra šansa. 

Pešića je Bojan Matić udario laktom, sudija je pokazao na penal, šutirao je Boaći i promašio. Zvezda je u narednim minutima imala nekoliko izglednih šansi, ali je prvi gol dat posle dobre akcije Pešića, Krstičića i realizacije Boaćija u 20. minutu. 

Zvezda je nastavila da napada, a Nemanja Radonjić je "asistirao" za gol ubacivanjem sa leve strane kada je lopta pogodila Protića i odbila se u njegovu mrežu. 

Prethodno je Pešić promašio stopostotnu priliku za Zvezdu. 

Od tog trenutka su i jedni i drugi usporili igru i nije bilo izglednijih prilika do poluvremena. Od starta drugog Zvezda kreće ofanzivnije, što se isplati u 53. minutu. Radonjić je dobio više prostora po levoj strani, prošao je kao brzi voz i ubacio za Pešića kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu sa oko 7, 8 metara. 

Mačva je potom imala svojih sedam, osam minuta kada je Arsenijević kreirao, Adamović šutirao, a na semaforu ostalo 3:0. Poslednji gol za Zvezdu u poslednjem napadu na utakmici postiže Luka Ilić. Prvenac u dresu Zvezde upisuje posle kornera kada se najbolje snašao i pogodio mrežu Filipovića. 

Zvezda je tim golom overila ubedljivu pobedu pred Arsenal sa kojim igra sledeći meč 19. oktobra na svom stadionu u Ligi Evrope.

Sreli se posle 10 godina - i nisu oduševili! Lepo vreme i prazne mreže u prvoj utakmici superligaškog kola.

Sunčani remi u Beogradu, za početak 14. kola Superlige.

Fudbaleri Zemuna i Vojvodine prvi su ove subote izašli na teren i posle 10 godina odigrali međusobni meč, u kojem 700 gledalaca nije videlo golove.

ZEMUN - VOJVODINA 0:0

U utakmici bez velikih prilika najbolju šansu je propustio domaćin, jer je u 17. minutu krilni napadač Stefan Dimić prošao po desnoj strani, šutirao sa ivice peterca i pogodio stativu.

Pre i posle toga Zemunci su pretili udarcem Marka Đalovića iz daljine i Litvanca Justasa Lasickasa glavom - pravo u golmana Voše Emila Rockova.

Đalović je dobro gađao i pre poluvremena, sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio nedaleko od gola.

S obzirom na malo sadržaja na terenu, vredi još samo istaći da je Vojvodina osvojila 26. bod i da će biti druga bar do utakmica Partizana i Voždovca, koji imaju po 24. Zemunci su se pribrali posle žestokog poraza od Voždovca pre pauze (1:6) i odigrali nerešeno i treći put zaredom pred svojim navijačima.

Zemun: Šaranov - Božović, Cvetković, Pajović, Vučić - Luković, Đalović (od 78' Kiso), Mladenović, Dimić (od 84' Popara) - Lečić, Lasikas (od 70' Beljić).

Vojvodina: Rockov - Lakićević, Saničanin, Veselinović, Antić - Jovančić, Vukasović - Cebara (od 51' Mesarović), Kojašević, Subotić (od 84' Nešković) - Jovanović (od 58' Mihajlović).

100 minuta na "Čairu", penal, isključenja...! Ako je neko pomislio da će Radnički i Voždovac odigrati miran susret - prevario se!

U derbiju 13. kola, pred nekoliko stotina gledalaca na "Čairu" među kojima nije bilo pripadnika navijačke grupe "Meraklije" - buran remi!

Petu pobedu na šest gostovanja fudbalera Voždovca, uz jedan remi, otkazao je Milan Pavkov pogotkom sa bele tačke u 88. minutu, nakon što je u 66. Marko Putinčanin postigao drugi pogodak za goste, a prvi koji nije poništen.

Na kraju: Radnički - Voždovac 1:1 (0:0) u utakmici u kojoj još od 25. minuta kraj terena nije bilo isključenog trenera "zmajeva" Ilije Stolice, kojem se na tribinama pridružio i pomoćnik Aleksandar Linta usled žestoke svađe sa kolegom sa druge klupe, trenerom golmana Radničkog, Miroslava Stankovića.

Povod za čarke bila je povreda Nikole Stankovića.

U poslednjem minutu igre u prvom poluvremenu, nakon što je Borko Duronjić propustio tri dobre šanse da savlada golmana Nišlija, Mladena Živkovića, unapred osporavani arbitar Bojan Nikolić poništio je pogodak Putinčanina zbog navodnog igranja rukom.

To je bila samo kulminacija burnog poluvremena, a kada su se glave pomalo ohladile tokom pauze, Voždovac je nastavio da diktira tempo, a Radnički da stvara i šalje prilike u nepovrat.

Dobru je imao Pavkov u 56. minutu, ali je bio neprecizan.

Deset minuta kasnije nije postojala sumnja u pogodak Putinčanina, koji je iskoristio izletanje golmana Živkovića kod jedne brze akcije "zmajeva", pa je rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu – 0:1.

Radnički je od tog trenutka krenuo u ofanzivu, a Nikola Kovačević pomislio da je izjednačio u 72. minutu međutim poslednju reč imao je golman gostiju, Zoran Popović.

Popović nije imao problema ni sa udarcem Marka Mrkića, ni sa još jednim pokušajem Pavkova, a imao je i sreću kadaj je rezersta Slaviša Stojanović uzdrmao stativu na pas Pavkova.

Igra na sve ili ništa domaćih u nastavku donela je rezultat u 88. minutu kada je arbitar Nikolić pokazao na belu tačku posle udarca Kovačevića koji je završio na ruci jednog od brojnih igrača Voždovca u kaznenom prostoru ispred Popovića.

Loptu je namestio Pavkov i postigao deveti gol u sezoni za konačnih 1:1 u utakmici koja je kasnila u startu, imala debelu nadoknadu prvog i još deblju nadoknadu drugog poluvremena usled brojnih prekida, faulova, isključenja trenera, žutih kartona (1-5), poništenih i priznatih golova, penala, itd.

Duboko u nadoknadi vremena, golman Voždovca Popović zaslužio je možda i epitet igrača utakmice kada je zabeležio fantastičnu odbranu posle udarca Nikole Aksinetijevića.

Radnički je u ovaj duel ušao sa skorom 4-1-0 kod kuće, Voždovac doputovao u Niš kao najbolji gost Superlige sa skorom 4-1-0 na gostovanjima i, uprkos sumnji u objektivnost arbitra Nikolića ("Očeklujemo da Bojan Nikolić bude na nivou", poručili su "zmajevi" pred meč) uspeli da ostanu neporaženi na strani ove sezone.

Uspeli su prekinu i seriju od četiri prvenstvena poraza u mečevima sa Radničkim, kojeg nisu pobedili od 5. decembra 2015. godine.

Rezultati 13. kola:

Zemun - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Mačva 4:0 (2:0)
/Boaći 20, Protić ag 29, Pešić 53, Ilić 90/

Radnički - Voždovac 1:1 (0:0)
/Pavkov pen 87 - Putinčanin 65/

Čukarički - Javor 0:0

Rad - Spartak 0:2 (0:1)
/Šimura 39, Nikolić 90+2/

u nedelju

Radnik - Partizan 15.00
OFK Bačka - Borac 
Mladost - Napredak 17.00

Tabela: Crvena zvezda (-1) 31, Vojvodina 26, Spartak (-1) 25, Voždovac 25, Partizan (-2) 24, Radnički 22, Čukarički 21, Napredak (-1) 17, Radnik (-1) 15, Zemun (-1) 14, Mačva 13, Mladost (-1) 12, Rad 8, Javor 8, Bačka (-1) 7, Borac (-1) 7.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar