ШПА: Пад Севиље у Билбау, Реал једва, СТОП Барси!

Атлетико зауставио Барсу, "Блауграна" освојила бод! Фубалери Барселоне прекинули су сјајан низ победа у ЛаЛиги одигравши нерешено са Атлетико Мадридом 1:1 на гостовању у престоници Шпаније. Роналдо донео победу и друго место Реалу! Фудбалери Реал Мадрида победили су у гостима екипу Хетафеа са 2:1, у утакмици осмог кола шпанске ЛаЛиге. Фудбалери Атлетик Билбаа победили су Севиљу са 1:0, у осмом колу Примере.  

Фудбал 15.10.2017 | 08:15
ШПА: Пад Севиље у Билбау, Реал једва, СТОП Барси!
Стрелац је био Микел Весга у 43. минуту.

Атлетик је 14. на табели шпанског првенства са осам бодова, док је Севиља друга са 16.

Билбао коначно победио! "Понос Баскије" у мечу против Севиље прекинуо серију од седам утакмица без тријумфа на три фронта.

Атлетик Билбао није знао за победу од 10. септембра и дуела са Ђироном. Од тада је у Примери освојио само један од могућих 12 бодова и пред двонедељну паузу се нашао у доњем делу табеле, што није било у складу са увек великим амбицијама екипе са "Сан Мамеса".

Долазак другопласиране Севиље није био идеална прилика за заокрет у позитивном правцу, али су се изабраници Хозеа Анхела Циганде наметнули као агресивнији и конкретнији тим и славили минималним резултатом - 1:0 (1:0).

Гол одлуке пао је у финишу првог полувремена, после аута са десне стране и гужве у казненом простору, у којој се најбоље снашао "везиста" Микел Везга. Са шест-седам метара је лобовао голмана Серхија Рика и лопта је уз мало среће завршила иза гол-линије.

Севиљи је ово трећа узастопна сезона у којој губи меч на "Сан Мамесу", а уједно је доживела други пораз у последња три кола (после четири везане победе).

Остаје да се види да ли ће неко од њених најближих пратилаца искористити шансу да се пробије одмах иза леђа водеће Барселоне.

Магични Иско измислио победу са клупе! Било је 1:1 у 85. минуту кад је Иско добио лопту, стао, погледао и...

Реал је повео голом Карима Бенземе у 39. минуту, а изједначење домаћој екипи донео је Хорхе Молина у 56. минуту.

Иако је Реал био много опаснији тим, тај резултат је био на снази све до 85. минута када је тријумф "краљевском" клубу донео Кристијано Роналдо.

Било је 1:1 на "Колосеуму Алфонсо Перез" када је Зинедин Зидан током свог 100. меча на клупи слваног клуба одлучио да потражи победу увођењем Теа Ернандеза и Иска Аларкона у игру.

Само 13 минута касније, са лоптом у ногама на пола терена и деветорицом играча у плавим дресовима испред себе, Иско је измислио тежак и важан тријумф шампиона Шпаније и Европе у мадридском предрађу, иако је стрелац победоносног гола био данас пренервозни Кристијано Роналдо.

Првим поготком званично најбољег играча света у Ла Лиги ове сезоне, Реал је успео да освоји три бода на врућем гостовању којег није било прошле сезоне због испадања Хетафеа у Сегунду - 1:2 (0:1).

Карим Бензема сам је себи створио шансу за такође први погодак ове сезоне у шампионату када је у 39. минуту прихватио једну на кратко пресечну лопту и погодио доњи десни угао гола искусног Гваите.

И пре и после тога, прилично комбиновани тим Реала нападао је, нападао и промашивао, а онда је дошао и ред да према култном неписаном фудбалском правилу буде и кажњен за све те промашаје.

У овом саставу никад виђена одбрана Реала, са резервним голманом Киком Касиљом иза себе, "пукла" је у 56. минуту по десној страни, одакле је резервиста Франсиско Портиљо упутио оштар центаршут по земљи и, испоставиће се, пронашао капитена Хорхеа Молину који је некако успео да преусмери лопту у мрежу.

Молина се појавио између Наћа и Маркоса Љорентеа, реаговао фантастично у тренутку када су обојица уклизала да га зауставе, али је све то урадио из малог офсајда који је промакао судијској тројци.

Скор Зинедина Зидана на клупи Реала у првих 100 утакмица је 76-16-8, уз седам освојених трофеја.

Бунили би се "краљевићи" итекако за овај пропуст да пет минута пре краја регуларног дела меча Искова магија није створила прилику да Роналдо подсети каква је играчина и какав центарфор у настајању у својим раним 30-годинама.

Атлетико зауставио Барсу, "Блауграна" освојила бод! Фубалери Барселоне прекинули су сјајан низ победа у ЛаЛиги одигравши нерешено са Атлетико Мадридом 1:1 на гостовању у престоници Шпаније. Напети и "политички обојени" дерби без победника! Прелеп погодак Саула Њигеса "поништио" Луис Суарез који је надесет минута до краја искористио центаршут Серђија Роберта.

"Ванда Метрополитано" није била таличан стадион за Барсу која је први гол примила у 21. минуту када је погодио Саул Нигес.

Барселона није имала своју препознатљиву игру у првом полувремену што се може делом приписати и доброј роли Гризмана, али и одбрани његове екипе.

У другом делу Барселона је кренула са озбиљнијим хитањем на гол Атлетика, а стихијски напади показивали су да тим из Каталоније неће отићи поражен из Мадрида. 

Иницијатива и напади су крунисани голом у 82. минуту када је Суарес дао гол после асистенције Серхија Роберта. Лионел Меси је имао неколико прилика, Суарес је још једном шутирао преко гола после заламања удесно, али се резултат није мењао до надокнаде времена. 

Гризман је у последњим тренуцима меча могао да постане и трагичар јер је добио жути картон након фаула у непосредној близини казненог простора, али Меси то није искористио јер је шутирао директно у Јана Облака. 

Барселона је тако пропустила прилику да потпуно преокрене резултат, али и даље после девет победа и једног ремија у свим такмилчењима остаје на првом месту са 22 бода, испред Реала који има 17. 

Политичка дешавања у Шпанији и референдум о независности Каталоније узбуркали су јавност, па је тако и фудбал био у другом плану пред дерби 8. кола Примере између Атлетика и Барсе.

На трибинама новог стадиона "Ванда Метрополитано" било је много застава, доминирале су поруке "Каталонија је Шпанија", а вероватно су и многи они који се противе референдуму о независности, а нису навијачи "јорганџија", били ове вечери уз Атлети...

Спектакуларан погодак Саула Њигеса из 21. минута, када се фантастично снашао на ивици шеснаестерца, поново је ставио фудбал у фокус!

Гледали смо одличну утакмицу, уз мноштво шанси на обе стране, а на крају га је "решио" Луис Суарез који је на десет минута до краја главом "поентирао" поред Хуанфрана и Јана Облака за бод Барселоне у Мадриду.

АТЛЕТИКО МАДРИД - БАРСЕЛОНА 1:1 (1:0)

Сусрет је почео одличном шансом за Месија који је пронашао шансу да шутира поред тројице играча Атлетика, а Антоан Гризман је убрзо потом провукао лопту кроз ноге Бускетсу и намучио Тер-Штегена.

Меси је сјајан био у наставку сусрета, па је уз стандардне покушаје из продора Облаку највише припретио из слободног ударца када је погодио стативу, док је Атлетико вребао "на контру".

Луис Суарез је такође тестирао словеначког голмана из даљине, али је гол постигао главом након идеалног центаршута Серђија Роберта, очајно је био постављен Хуанфран, па је Уругвајац "утишао" навијаче домаћег тима.

Могао је да донесе и победу свом тиму након паса Андреа Гомеса у 88. минуту, али је био "кратак" за који центиметар...

Меси је имао последњу шансу на мечу из слободног ударца са ивице казненог простора, али је његов изразито јак ударац левом ногом као од шале зауставио феноменални Јан Облак, и то ухвативши "живу лопту".

Субота:

Атлетико Билбао – Севиља 1:0

Хетафе – Реал Мадрид 1:2

Алавес – Реал Сосиједад 0:2

Атлетико Мадрид – Барселона 1:1

Табела ЛаЛиге:

1. Барселона 8 7 1 0 24:3 22
2. Реал Мадрид 8 5 2 1 15:7 17
3. Атл. Мадрид 8 4 4 0 13:5 16
4. Севиља 8 5 1 2 9:4 16
5. Валенсија 7 4 3 0 15:7 15
6. Бетис 7 4 1 2 14:11 13
7. Сосиједад 8 4 1 3 19:17 13
8. Леганес 7 3 2 2 5:3 11
9. Атл. Билбао 8 3 2 3 10:9 11
10. Виљареал 7 3 1 3 9:9 10
11. Леванте 8 2 4 2 8:10 10
12. Еспањол 8 2 3 3 7:11 9
13. Селта 7 2 2 3 13:11 8
14. Хетафе 8 2 2 4 10:9 8
15. Депортиво 7 2 1 4 9:16 7
16. Хирона 7 1 3 3 6:11 6
17. Лас Палмас 7 2 0 5 5:13 6
18. Еибар 7 2 0 5 3:17 6
19. Алавес 8 1 0 7 3:12 3
20. Малага 7 0 1 6 4:16 1

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар