ŠPA: Pad Sevilje u Bilbau, Real jedva, STOP Barsi!

Atletiko zaustavio Barsu, "Blaugrana" osvojila bod! Fubaleri Barselone prekinuli su sjajan niz pobeda u LaLigi odigravši nerešeno sa Atletiko Madridom 1:1 na gostovanju u prestonici Španije. Ronaldo doneo pobedu i drugo mesto Realu! Fudbaleri Real Madrida pobedili su u gostima ekipu Hetafea sa 2:1, u utakmici osmog kola španske LaLige. Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su Sevilju sa 1:0, u osmom kolu Primere.  

Fudbal 15.10.2017 | 08:15
ŠPA: Pad Sevilje u Bilbau, Real jedva, STOP Barsi!
Strelac je bio Mikel Vesga u 43. minutu.

Atletik je 14. na tabeli španskog prvenstva sa osam bodova, dok je Sevilja druga sa 16.

Bilbao konačno pobedio! "Ponos Baskije" u meču protiv Sevilje prekinuo seriju od sedam utakmica bez trijumfa na tri fronta.

Atletik Bilbao nije znao za pobedu od 10. septembra i duela sa Đironom. Od tada je u Primeri osvojio samo jedan od mogućih 12 bodova i pred dvonedeljnu pauzu se našao u donjem delu tabele, što nije bilo u skladu sa uvek velikim ambicijama ekipe sa "San Mamesa".

Dolazak drugoplasirane Sevilje nije bio idealna prilika za zaokret u pozitivnom pravcu, ali su se izabranici Hozea Anhela Cigande nametnuli kao agresivniji i konkretniji tim i slavili minimalnim rezultatom - 1:0 (1:0).

Gol odluke pao je u finišu prvog poluvremena, posle auta sa desne strane i gužve u kaznenom prostoru, u kojoj se najbolje snašao "vezista" Mikel Vezga. Sa šest-sedam metara je lobovao golmana Serhija Rika i lopta je uz malo sreće završila iza gol-linije.

Sevilji je ovo treća uzastopna sezona u kojoj gubi meč na "San Mamesu", a ujedno je doživela drugi poraz u poslednja tri kola (posle četiri vezane pobede).

Ostaje da se vidi da li će neko od njenih najbližih pratilaca iskoristiti šansu da se probije odmah iza leđa vodeće Barselone.

Magični Isko izmislio pobedu sa klupe! Bilo je 1:1 u 85. minutu kad je Isko dobio loptu, stao, pogledao i...

Real je poveo golom Karima Benzeme u 39. minutu, a izjednačenje domaćoj ekipi doneo je Horhe Molina u 56. minutu.

Iako je Real bio mnogo opasniji tim, taj rezultat je bio na snazi sve do 85. minuta kada je trijumf "kraljevskom" klubu doneo Kristijano Ronaldo.

Bilo je 1:1 na "Koloseumu Alfonso Perez" kada je Zinedin Zidan tokom svog 100. meča na klupi slvanog kluba odlučio da potraži pobedu uvođenjem Tea Ernandeza i Iska Alarkona u igru.

Samo 13 minuta kasnije, sa loptom u nogama na pola terena i devetoricom igrača u plavim dresovima ispred sebe, Isko je izmislio težak i važan trijumf šampiona Španije i Evrope u madridskom predrađu, iako je strelac pobedonosnog gola bio danas prenervozni Kristijano Ronaldo.

Prvim pogotkom zvanično najboljeg igrača sveta u La Ligi ove sezone, Real je uspeo da osvoji tri boda na vrućem gostovanju kojeg nije bilo prošle sezone zbog ispadanja Hetafea u Segundu - 1:2 (0:1).

Karim Benzema sam je sebi stvorio šansu za takođe prvi pogodak ove sezone u šampionatu kada je u 39. minutu prihvatio jednu na kratko presečnu loptu i pogodio donji desni ugao gola iskusnog Gvaite.

I pre i posle toga, prilično kombinovani tim Reala napadao je, napadao i promašivao, a onda je došao i red da prema kultnom nepisanom fudbalskom pravilu bude i kažnjen za sve te promašaje.

U ovom sastavu nikad viđena odbrana Reala, sa rezervnim golmanom Kikom Kasiljom iza sebe, "pukla" je u 56. minutu po desnoj strani, odakle je rezervista Fransisko Portiljo uputio oštar centaršut po zemlji i, ispostaviće se, pronašao kapitena Horhea Molinu koji je nekako uspeo da preusmeri loptu u mrežu.

Molina se pojavio između Naća i Markosa Ljorentea, reagovao fantastično u trenutku kada su obojica uklizala da ga zaustave, ali je sve to uradio iz malog ofsajda koji je promakao sudijskoj trojci.

Skor Zinedina Zidana na klupi Reala u prvih 100 utakmica je 76-16-8, uz sedam osvojenih trofeja.

Bunili bi se "kraljevići" itekako za ovaj propust da pet minuta pre kraja regularnog dela meča Iskova magija nije stvorila priliku da Ronaldo podseti kakva je igračina i kakav centarfor u nastajanju u svojim ranim 30-godinama.

Atletiko zaustavio Barsu, "Blaugrana" osvojila bod! Fubaleri Barselone prekinuli su sjajan niz pobeda u LaLigi odigravši nerešeno sa Atletiko Madridom 1:1 na gostovanju u prestonici Španije. Napeti i "politički obojeni" derbi bez pobednika! Prelep pogodak Saula Njigesa "poništio" Luis Suarez koji je nadeset minuta do kraja iskoristio centaršut Serđija Roberta.

"Vanda Metropolitano" nije bila taličan stadion za Barsu koja je prvi gol primila u 21. minutu kada je pogodio Saul Niges.

Barselona nije imala svoju prepoznatljivu igru u prvom poluvremenu što se može delom pripisati i dobroj roli Grizmana, ali i odbrani njegove ekipe.

U drugom delu Barselona je krenula sa ozbiljnijim hitanjem na gol Atletika, a stihijski napadi pokazivali su da tim iz Katalonije neće otići poražen iz Madrida. 

Inicijativa i napadi su krunisani golom u 82. minutu kada je Suares dao gol posle asistencije Serhija Roberta. Lionel Mesi je imao nekoliko prilika, Suares je još jednom šutirao preko gola posle zalamanja udesno, ali se rezultat nije menjao do nadoknade vremena. 

Grizman je u poslednjim trenucima meča mogao da postane i tragičar jer je dobio žuti karton nakon faula u neposrednoj blizini kaznenog prostora, ali Mesi to nije iskoristio jer je šutirao direktno u Jana Oblaka. 

Barselona je tako propustila priliku da potpuno preokrene rezultat, ali i dalje posle devet pobeda i jednog remija u svim takmilčenjima ostaje na prvom mestu sa 22 boda, ispred Reala koji ima 17. 

Politička dešavanja u Španiji i referendum o nezavisnosti Katalonije uzburkali su javnost, pa je tako i fudbal bio u drugom planu pred derbi 8. kola Primere između Atletika i Barse.

Na tribinama novog stadiona "Vanda Metropolitano" bilo je mnogo zastava, dominirale su poruke "Katalonija je Španija", a verovatno su i mnogi oni koji se protive referendumu o nezavisnosti, a nisu navijači "jorgandžija", bili ove večeri uz Atleti...

Spektakularan pogodak Saula Njigesa iz 21. minuta, kada se fantastično snašao na ivici šesnaesterca, ponovo je stavio fudbal u fokus!

Gledali smo odličnu utakmicu, uz mnoštvo šansi na obe strane, a na kraju ga je "rešio" Luis Suarez koji je na deset minuta do kraja glavom "poentirao" pored Huanfrana i Jana Oblaka za bod Barselone u Madridu.

ATLETIKO MADRID - BARSELONA 1:1 (1:0)

Susret je počeo odličnom šansom za Mesija koji je pronašao šansu da šutira pored trojice igrača Atletika, a Antoan Grizman je ubrzo potom provukao loptu kroz noge Busketsu i namučio Ter-Štegena.

Mesi je sjajan bio u nastavku susreta, pa je uz standardne pokušaje iz prodora Oblaku najviše pripretio iz slobodnog udarca kada je pogodio stativu, dok je Atletiko vrebao "na kontru".

Luis Suarez je takođe testirao slovenačkog golmana iz daljine, ali je gol postigao glavom nakon idealnog centaršuta Serđija Roberta, očajno je bio postavljen Huanfran, pa je Urugvajac "utišao" navijače domaćeg tima.

Mogao je da donese i pobedu svom timu nakon pasa Andrea Gomesa u 88. minutu, ali je bio "kratak" za koji centimetar...

Mesi je imao poslednju šansu na meču iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov izrazito jak udarac levom nogom kao od šale zaustavio fenomenalni Jan Oblak, i to uhvativši "živu loptu".

Subota:

Atletiko Bilbao – Sevilja 1:0

Hetafe – Real Madrid 1:2

Alaves – Real Sosijedad 0:2

Atletiko Madrid – Barselona 1:1

Tabela LaLige:

1. Barselona 8 7 1 0 24:3 22
2. Real Madrid 8 5 2 1 15:7 17
3. Atl. Madrid 8 4 4 0 13:5 16
4. Sevilja 8 5 1 2 9:4 16
5. Valensija 7 4 3 0 15:7 15
6. Betis 7 4 1 2 14:11 13
7. Sosijedad 8 4 1 3 19:17 13
8. Leganes 7 3 2 2 5:3 11
9. Atl. Bilbao 8 3 2 3 10:9 11
10. Viljareal 7 3 1 3 9:9 10
11. Levante 8 2 4 2 8:10 10
12. Espanjol 8 2 3 3 7:11 9
13. Selta 7 2 2 3 13:11 8
14. Hetafe 8 2 2 4 10:9 8
15. Deportivo 7 2 1 4 9:16 7
16. Hirona 7 1 3 3 6:11 6
17. Las Palmas 7 2 0 5 5:13 6
18. Eibar 7 2 0 5 3:17 6
19. Alaves 8 1 0 7 3:12 3
20. Malaga 7 0 1 6 4:16 1

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar