ЕЛ: Барса разбила ПАО пред гостовање Звезди!

Нови тим "Блаугране" изгледа сјајно на почетку сезоне.  Барса правила кобасице од Панатинаикоса пред долазак у Пионир! Заборавите муке од прошле сезоне, Каталонци су сада потпуно другачија екипа.

Кошарка 13.10.2017 | 23:21
ЕЛ: Барса разбила ПАО пред гостовање Звезди!
Заборавите муке Барселоне од прошле године, заборавите проблеме и повреде, Барса Сита Алонса игра потпуно другачије и са појачањима је више него успешно стартовала у Евролиги. У првом колу Каталонци су надиграли Панатинаикос с 98:71. Веома доминантно! И то против Зелених који улазе у Евролигу са идејом да нападну Фајнал фор.

Иако је прво коло, види се одмах да Барса може далеко ове сезоне!

Током већег тока меча Барса је била у предности, пре свега тако што је дошла до надмоћи у рекету преко Кевина Серафана. Француз је показао како је тежак за чување па се тако и развијала игра Каталонаца.

ПАО је једино држао корак током друге деонице, али је у трећој Барса опет направила предност и у последњу деоницу ушла са 11 поена разлике. До краја је успела чак и да повећа предност и покаже да ове сезоне можемо озбиљно да рачунамо на њу.

Најефикаснији играч код Барсе био је Кевин Серафан са 24 поена , а одлично су се показали иАдријан Моерман (16), Пау Рибас (11) те Пјер Ориола и Томас Ертел по 10.

Бољи од других код Зелених био је Никос Папас са 20 поена, а помагао му је Ник Калатесса 14.  Кеј Си Риверс додао је 10.

Иначе, Каталонци у другом колу гостују Црвеној звезди 20. октобра у Пиониру. Биће то тежак посао момака које предводи Душан Алимпијевић.

Барселона је оставила импресиван утисак на почетку Евролиге.

Екипа Сита Алонса само по боји и изгледу дресова подсећа на састав који је прошле сезоне посртао и посртао и имао једну од најлошијих година у историји каталонског гиганта.

Панатинаикос је болно осетио ту велику промену:

БАРСЕЛОНА - ПАНАТИНАИКОС 98:71 (24:20, 16:15, 25:19, 33:17)

Француз Кевин Серафан вратио се из НБА лиге и већ у првом мечу у Евролиги показао колико ће бити појачање Барселони.

Бивши играч Вашингтона, Њујорка и Индијане постигао је 24 поена уз девет скокова и тако најавио високим играчима Звезде да ће у борби против њега имати веома тежак задатак следећег петка од 19 часова.

Уз сјајног Француза, одличан утисак оставиле су и остале новајлије - његов земљак Адријан Моерман (еx Дарушафака) са 16 поена и 11 скокова, затим Томас Ертел (еx Ефес) са 10 поена и девет асистенција, репрезентативац Шпаније Пјер Ориола (еx Валенсија) са такође 10, док је поен више убацио један од ретких староседалаца - Пау Рибас, који је прошле сезоне доживео веома тешку повреду на гостовању Звезди.

Док је друго полувреме одмицало, а Панатинаикос имао проблеме да уђе у ритам, постајало је све јасније како ће се меч завршити. Ипак, Барса је додавала гас до краја и додатно показала ривалима шта све може ове сезоне. А, очигледно може заиста много.

Бивши тренер Каталонаца Ћави Пасквал вратио се на место успеха, али је његов тим доживео болан пораз и напустио паркет са само неколико играча који су пружили какав-такав отпор домаћину. То су били Никос Папас са 20 поена, Ник Калатес са 14 (6 асистенција) и Кеј-Си Риверс са 10.

Ипак, то је све било премало за озбиљнију борбу до краја, поготово ако се узме у обзир чињеница да је ПАО промашио чак 12 од 27 слободних бацања и да је тројке шутирао са преслабих 11 одсто прецизности (2/18).

РЕЗУЛТАТИ 1. КОЛА:

Химки - Валенсија 75:70
/Швед 19, Марковић 9 - Грин 22/

Жалгирис - Црвена звезда мтс 78:76

Барселона - Панатинаикос 98:71

одиграно у четвртак

Ефес - Реал 74:88

ЦСКА - Армани 93:84

Бамберг - Макаби 71:88
/Зизис 16, 4ск, 5ас - Џексон 27, 7ск, 9ас/

Олимпијакос - Басконија 75:64
/Принтезис 17, 3ск, 3ас - Шенгелија 13, 5ск, 4ас/

Уникаха - Фенербахче 68:67

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар