EL: Barsa razbila PAO pred gostovanje Zvezdi!

Novi tim "Blaugrane" izgleda sjajno na početku sezone.  Barsa pravila kobasice od Panatinaikosa pred dolazak u Pionir! Zaboravite muke od prošle sezone, Katalonci su sada potpuno drugačija ekipa.

Košarka 13.10.2017 | 23:21
EL: Barsa razbila PAO pred gostovanje Zvezdi!
Zaboravite muke Barselone od prošle godine, zaboravite probleme i povrede, Barsa Sita Alonsa igra potpuno drugačije i sa pojačanjima je više nego uspešno startovala u Evroligi. U prvom kolu Katalonci su nadigrali Panatinaikos s 98:71. Veoma dominantno! I to protiv Zelenih koji ulaze u Evroligu sa idejom da napadnu Fajnal for.

Iako je prvo kolo, vidi se odmah da Barsa može daleko ove sezone!

Tokom većeg toka meča Barsa je bila u prednosti, pre svega tako što je došla do nadmoći u reketu preko Kevina Serafana. Francuz je pokazao kako je težak za čuvanje pa se tako i razvijala igra Katalonaca.

PAO je jedino držao korak tokom druge deonice, ali je u trećoj Barsa opet napravila prednost i u poslednju deonicu ušla sa 11 poena razlike. Do kraja je uspela čak i da poveća prednost i pokaže da ove sezone možemo ozbiljno da računamo na nju.

Najefikasniji igrač kod Barse bio je Kevin Serafan sa 24 poena , a odlično su se pokazali iAdrijan Moerman (16), Pau Ribas (11) te Pjer Oriola i Tomas Ertel po 10.

Bolji od drugih kod Zelenih bio je Nikos Papas sa 20 poena, a pomagao mu je Nik Kalatessa 14.  Kej Si Rivers dodao je 10.

Inače, Katalonci u drugom kolu gostuju Crvenoj zvezdi 20. oktobra u Pioniru. Biće to težak posao momaka koje predvodi Dušan Alimpijević.

Barselona je ostavila impresivan utisak na početku Evrolige.

Ekipa Sita Alonsa samo po boji i izgledu dresova podseća na sastav koji je prošle sezone posrtao i posrtao i imao jednu od najlošijih godina u istoriji katalonskog giganta.

Panatinaikos je bolno osetio tu veliku promenu:

BARSELONA - PANATINAIKOS 98:71 (24:20, 16:15, 25:19, 33:17)

Francuz Kevin Serafan vratio se iz NBA lige i već u prvom meču u Evroligi pokazao koliko će biti pojačanje Barseloni.

Bivši igrač Vašingtona, Njujorka i Indijane postigao je 24 poena uz devet skokova i tako najavio visokim igračima Zvezde da će u borbi protiv njega imati veoma težak zadatak sledećeg petka od 19 časova.

Uz sjajnog Francuza, odličan utisak ostavile su i ostale novajlije - njegov zemljak Adrijan Moerman (ex Darušafaka) sa 16 poena i 11 skokova, zatim Tomas Ertel (ex Efes) sa 10 poena i devet asistencija, reprezentativac Španije Pjer Oriola (ex Valensija) sa takođe 10, dok je poen više ubacio jedan od retkih starosedalaca - Pau Ribas, koji je prošle sezone doživeo veoma tešku povredu na gostovanju Zvezdi.

Dok je drugo poluvreme odmicalo, a Panatinaikos imao probleme da uđe u ritam, postajalo je sve jasnije kako će se meč završiti. Ipak, Barsa je dodavala gas do kraja i dodatno pokazala rivalima šta sve može ove sezone. A, očigledno može zaista mnogo.

Bivši trener Katalonaca Ćavi Paskval vratio se na mesto uspeha, ali je njegov tim doživeo bolan poraz i napustio parket sa samo nekoliko igrača koji su pružili kakav-takav otpor domaćinu. To su bili Nikos Papas sa 20 poena, Nik Kalates sa 14 (6 asistencija) i Kej-Si Rivers sa 10.

Ipak, to je sve bilo premalo za ozbiljniju borbu do kraja, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je PAO promašio čak 12 od 27 slobodnih bacanja i da je trojke šutirao sa preslabih 11 odsto preciznosti (2/18).

REZULTATI 1. KOLA:

Himki - Valensija 75:70
/Šved 19, Marković 9 - Grin 22/

Žalgiris - Crvena zvezda mts 78:76

Barselona - Panatinaikos 98:71

odigrano u četvrtak

Efes - Real 74:88

CSKA - Armani 93:84

Bamberg - Makabi 71:88
/Zizis 16, 4sk, 5as - Džekson 27, 7sk, 9as/

Olimpijakos - Baskonija 75:64
/Printezis 17, 3sk, 3as - Šengelija 13, 5sk, 4as/

Unikaha - Fenerbahče 68:67

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar