Лозничке новости - 500. број

Из штампе је јуче изашао 500-ти број "Лозничких новости", лист који је покренула група бивших новинара РТВ "Подриње", које је, 2006. године, из необјашњивих разлога, муњевито приватизовано, вољом и власти и опозиције у граду, уз изговор да је то законска обавеза, мада то није учињено у многим другим срединама деценију касније.

Србија 13.10.2017 | 22:22
Лозничке новости - 500. број
Од марта 2008. године лист редовно излази, дуго је био једини штампани медиј у Јадру, Азбуковици, Подрињу и Рађевини,"покривајући" догађаје и у суседним општинама.

Под "диригентском палицом" Зорице Вишњић, главне и одговорне уреднице, и Владе Станимировића, директора, редакција у којој су и познате имена овдашњег новинарства, Бобан Пајић, Саша Трифуновић, Небојша Трифуновић, Верица Мићић и други, оставила је значајан печат на медијском простору овог дела Србије.

"Упркос кризама, које су нас стално пратиле, у много чему, успели смо да сачувамо, не само новину, већ и достојанство наше професије, што се зна да није ни лако ни једноставно", каже Зорица Вишњић.

"Покушали смо својевремно да постанемо већински власници нашег РТВ "Подриња", али нисмо успели, па смо се одлучили на оснивање листа, због чега нам је пуно срце, али наравно, имајућу у виду да се боримо за истину, не и џеп.

Делимо судбину локалних медија, трпимо све и свашта, али се не дамо. Ко једном поклекне, готов је, то је, одувек, био и остао наш мото.

Поводом јубилеја, у Вуковом дому културе у Лозници, организована је изложба фотографија, сведочанства постојања "Лозничких новости", које имају и своје електронско издање.

(БН/ В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар