Lozničke novosti - 500. broj

Iz štampe je juče izašao 500-ti broj "Lozničkih novosti", list koji je pokrenula grupa bivših novinara RTV "Podrinje", koje je, 2006. godine, iz neobjašnjivih razloga, munjevito privatizovano, voljom i vlasti i opozicije u gradu, uz izgovor da je to zakonska obaveza, mada to nije učinjeno u mnogim drugim sredinama deceniju kasnije.

Srbija 13.10.2017 | 22:22
Lozničke novosti - 500. broj
Od marta 2008. godine list redovno izlazi, dugo je bio jedini štampani medij u Jadru, Azbukovici, Podrinju i Rađevini,"pokrivajući" događaje i u susednim opštinama.

Pod "dirigentskom palicom" Zorice Višnjić, glavne i odgovorne urednice, i Vlade Stanimirovića, direktora, redakcija u kojoj su i poznate imena ovdašnjeg novinarstva, Boban Pajić, Saša Trifunović, Nebojša Trifunović, Verica Mićić i drugi, ostavila je značajan pečat na medijskom prostoru ovog dela Srbije.

"Uprkos krizama, koje su nas stalno pratile, u mnogo čemu, uspeli smo da sačuvamo, ne samo novinu, već i dostojanstvo naše profesije, što se zna da nije ni lako ni jednostavno", kaže Zorica Višnjić.

"Pokušali smo svojevremno da postanemo većinski vlasnici našeg RTV "Podrinja", ali nismo uspeli, pa smo se odlučili na osnivanje lista, zbog čega nam je puno srce, ali naravno, imajuću u vidu da se borimo za istinu, ne i džep.

Delimo sudbinu lokalnih medija, trpimo sve i svašta, ali se ne damo. Ko jednom poklekne, gotov je, to je, oduvek, bio i ostao naš moto.

Povodom jubileja, u Vukovom domu kulture u Loznici, organizovana je izložba fotografija, svedočanstva postojanja "Lozničkih novosti", koje imaju i svoje elektronsko izdanje.

(BN/ V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar