ТУР: Бабеле, силеџијо! Пуче Бешикташ у Анкари!

Генчелрбирлиги шокирао шампиона Турске - 2:1 (1:0).

Фудбал 14.10.2017 | 09:45
ТУР: Бабеле, силеџијо! Пуче Бешикташ у Анкари!
Ништа нарочито Генчелербирлиги не игра ове сезоне, али је ове вечери био изненађујуће добар и заслужено је поразио шампиона Турске Бешикташ са 2:1 (1:0).

Скупоцени тим из Истанбула дефинитивно дрма криза, а уколико Галтасарај буде успешан у свом мечу овог викенда, ето и већих проблема за Шенола Гунеша чији је тим опијен ваљда добрим наступом у Лиги шампиона (две победе) вечерас потпуно подбацио.

Без обзира што за неколико дана играју са Монаком, гости су наступили у најјачем саставу, а биле су ту скупоцене звезде - Негредо, Пепе, Ленс, Тосун... Играо је и наш Душко Тошић, али се није истакао квалитетном партијом па ће као и остатак тима претрпети критике.

Албанац Мурићи, родом са Косова, довео је домаћина у вођство у првом полувремену, а да ће бити проблема за Орлове било је јаснио почетком другог дела када је резервистаБабел само три минута од уласка у игру добио црвени картон због дивљачког старта.

Генчлер је то итекако знао да казни, а Црногорац Шћекић повисио је на 2:0 у 73. минуту.

Све што је Бешикташ урадио на овом мечу био је почасни погодак са играчем мање преко Ченка Тосуна са беле тачке, али то тешко да је утеха двоструком узастопном шампиону Турске који ће заостајати осам бодова за Галатом уколико Лавови сутра славе у Коњи.

У редовима Генчлербирилигија у финишу утакмице појавио се и Петар Шкулетић у последњих десетак минута.

ТУРСКА 1 - 8. КОЛО:

Петак

Генчлербирлиги - Бешикташ 2:1 (1:0)
/Мурићи 16, Шћекић 73 - Тошун 87. пенал/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар