Звезда опет у Европи: Ривал шпански "вјечити други"!

Црвено-бели у суботу почињу бараж за учешће у Лиги шампиона. Дејан Савић позива навијаче да дођу на Дорћол.

Остали спортови 14.10.2017 | 13:30
Звезда опет у Европи: Ривал шпански "вјечити други"!
Ватерполисти Звезде вратили су се у Европу, а овог викенда играју и за повратак у најјаче такмичење - Лигу шампиона (ЛШ).

Изабраници Дејана Савића запливаће у суботу у први меч баража за попуну групне фазе ЛШ, а ривал ће им бити шпански Сабадељ. Меч ће бити одигран на базену Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић", а реванш је заказан за 18. октобар у Шпанији.

Утакмица у суботу почиње у 20.30 часова.

Ко победи - провешће јесен у европском ватерполо крему, у групи са Стеауом, Про Реком, Шпандауом, Солноком, Олимпиком из Нице, Алфеном и победником двомеча Јадран (Црна Гора) - Марсеј (Француска), док ће шампион Србије - Партизан бити у другој групи са Југом, Барселонетом, Олимпијакосом...

"Као што знате, Ватерполо клуб Црвена звезда ове сезоне наступа у новом саставу. Већ смо успели да се уиграмо, што се видело на квалификационом турниру у Орадеи. Сигурно је да имамо Европу у 'џепу' и можемо да будемо задовољни јер је један од циљева већ испуњен", рекао је на конференцији за новинаре у петак Дејан Савић.

Звезда је пласманом у бараж обезбедила учешће у Купу Европе, али је то неће задовољити.

"Сигуран сам да играчи желе, а и требало би да размишљају о Лиги шампиона, јер је то велико такмичење, учествују јаке екипе и верујем да ће уколико се пласирамо то бити велики испит, односно велико искуство за ове момке, где би кроз тих 14 утакмица 'порасли' много брже него кроз неки нормалан ток рада", додао је Савић.

Трофејни тренер, под чијим је вођством Звезда постала шампион Европе, представио је ривала из Шпаније.

"Сабадељ је класична шпанска екипа. Имају надимак 'вечити други', јер су увек други иза Барселонете. Мислим да играју традиционално, на физичку спрему, не толико на чврстину, нису толико снажни, већ пре свега мислим на пливање. У саставу екипе се налази и три играча који су при 'А' репрезентацији или су некадашњи репрезентативци, као и неколицина јуниорских репрезентативаца. Оно што их карактерише је Салвадор Чао Гомез, њихов тренер који ће верујем неговати стил игре какав је био када је и сам играо - много пливања, жустрине и у суштини уколико успемо да не уђемо у њихов ритам, односно да пробамо да спречимо њихове контре, онда би и резултат могао бити повољан по нас", додао је Савић.

Црвена звезда је претходних дана имала проблема са повредама Огњена Стојановића и Матеје Асановића, али ће они бити у саставу.

"Ово је прва утакмица Звезде у последње три године у Европи и очекујемо пуне трибине базена 'Милан Гале Мушкатировић', јер ови момци то заслужују", додао је Савић.

Сви парови баража:
Марсеј - Јадран Царине
Спартак Волгоград - ОСЦ
Бреша - Синтез
Звезда - Сабадељ

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар