Zvezda opet u Evropi: Rival španski "vječiti drugi"!

Crveno-beli u subotu počinju baraž za učešće u Ligi šampiona. Dejan Savić poziva navijače da dođu na Dorćol.

Ostali sportovi 14.10.2017 | 13:30
Zvezda opet u Evropi: Rival španski "vječiti drugi"!
Vaterpolisti Zvezde vratili su se u Evropu, a ovog vikenda igraju i za povratak u najjače takmičenje - Ligu šampiona (LŠ).

Izabranici Dejana Savića zaplivaće u subotu u prvi meč baraža za popunu grupne faze LŠ, a rival će im biti španski Sabadelj. Meč će biti odigran na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović", a revanš je zakazan za 18. oktobar u Španiji.

Utakmica u subotu počinje u 20.30 časova.

Ko pobedi - provešće jesen u evropskom vaterpolo kremu, u grupi sa Steauom, Pro Rekom, Špandauom, Solnokom, Olimpikom iz Nice, Alfenom i pobednikom dvomeča Jadran (Crna Gora) - Marsej (Francuska), dok će šampion Srbije - Partizan biti u drugoj grupi sa Jugom, Barselonetom, Olimpijakosom...

"Kao što znate, Vaterpolo klub Crvena zvezda ove sezone nastupa u novom sastavu. Već smo uspeli da se uigramo, što se videlo na kvalifikacionom turniru u Oradei. Sigurno je da imamo Evropu u 'džepu' i možemo da budemo zadovoljni jer je jedan od ciljeva već ispunjen", rekao je na konferenciji za novinare u petak Dejan Savić.

Zvezda je plasmanom u baraž obezbedila učešće u Kupu Evrope, ali je to neće zadovoljiti.

"Siguran sam da igrači žele, a i trebalo bi da razmišljaju o Ligi šampiona, jer je to veliko takmičenje, učestvuju jake ekipe i verujem da će ukoliko se plasiramo to biti veliki ispit, odnosno veliko iskustvo za ove momke, gde bi kroz tih 14 utakmica 'porasli' mnogo brže nego kroz neki normalan tok rada", dodao je Savić.

Trofejni trener, pod čijim je vođstvom Zvezda postala šampion Evrope, predstavio je rivala iz Španije.

"Sabadelj je klasična španska ekipa. Imaju nadimak 'večiti drugi', jer su uvek drugi iza Barselonete. Mislim da igraju tradicionalno, na fizičku spremu, ne toliko na čvrstinu, nisu toliko snažni, već pre svega mislim na plivanje. U sastavu ekipe se nalazi i tri igrača koji su pri 'A' reprezentaciji ili su nekadašnji reprezentativci, kao i nekolicina juniorskih reprezentativaca. Ono što ih karakteriše je Salvador Čao Gomez, njihov trener koji će verujem negovati stil igre kakav je bio kada je i sam igrao - mnogo plivanja, žustrine i u suštini ukoliko uspemo da ne uđemo u njihov ritam, odnosno da probamo da sprečimo njihove kontre, onda bi i rezultat mogao biti povoljan po nas", dodao je Savić.

Crvena zvezda je prethodnih dana imala problema sa povredama Ognjena Stojanovića i Mateje Asanovića, ali će oni biti u sastavu.

"Ovo je prva utakmica Zvezde u poslednje tri godine u Evropi i očekujemo pune tribine bazena 'Milan Gale Muškatirović', jer ovi momci to zaslužuju", dodao je Savić.

Svi parovi baraža:
Marsej - Jadran Carine
Spartak Volgograd - OSC
Breša - Sintez
Zvezda - Sabadelj

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar