Помен за страдале полицајце

У Бијељини је данас служен парастос за припаднике Четвртог одреда који су погинули у одбрамбено-отадзбинском рату,а ветерани су обиљежили 25 година од оснивања ове јединице.

Република Српска 13.10.2017 | 14:24
Помен за страдале полицајце
По наредби министра унутрашњи послова Републике Српске 1992. године формиран је Четврти одред специјалне полиције као једна од ударних елитних јединица Војске Републике Српске.

Бивши ратни командант Четвртог одреда  Ратомир Драганић истакао је важност обиљежавања настанка овог одреда.



“Важно је сјетити се и одати почаст онима који су своје животе дали за отаџбину штитећи територије и становништво Републике Српске од агресора. Своје животе за темеље Републике Српске дало је 17 припадника овог одреда”, рекао је Драганић.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић нагласио је да је поносан што је управо са припадницима Специјалне бригаде полиције извршио највише борбених дејстава. 

“Желим да изразим своје дужно поштовање породицама погинулих,да изразим своју велику захвалност припадницима бригаде који су дали огроман допринос стварању Републике Српске и на једном беспрекорном пријатељству и повјерењу током великог броја заједничких дејстава у одбрамбено-отаџбинском рату”,казао је Савчић.



Ове године се обиљежава 25 година од оснивања Четвртог одреда специјалне полиције. Регистровано је Удружење ветерана које ће се борити за очување права припадника и породица погинулих  који су незадовољни својим статусом и односом власти према онима који су се борили и животе дали за Републику Српску.



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ХАХХАХАХХАХАХАХХА

13.10.2017 12:30

Важно је сјетити се и одати почаст онима који су своје животе дали за отаџбину штитећи територије и становништво Републике Српске од агресора. КОЈЕ ИЗВРТАЊЕ ТЕЗА, НАЈМАЊЕ 3/4 ПОЛИЦАЈАЦА ПОГИНУЛО У ОФАНЗИВНИМ ДЕЈСТВИМА, САМО ИМ ПРИДОДАЈТЕ ДА СУ ТО СРПСКЕ ЖРТВЕ И ДА ЈОШ НИКО НИЈЕ ОДГОВАРАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.10.2017 13:17

То це сутра бити тек ово је за поцетак...

Name

Ре хааа

13.10.2017 14:09

Па кад срби могу одговарат за убијене терористе који су изврсили агресију могоу И терористо који суубијали србе.а ти су полицајца бранили србе од алијиних терористицких јединица

Name

Индијанац

13.10.2017 15:49

"Штитећи територије и становништво Републике Српске од агресора"?????! Каквог агресора, каква отаЏбина? Скупљање комшија несрба за одстрел и концентрационе логоре зовете "одбраном"??? Вама нема помоћи, само тотална изолација и економско уништење. Бит ћете ви жељни и мекиња...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.

14.10.2017 05:44

Агресори то сте ви,који сте изгласали Аљину декларацију ,и Хитлер би вам позавидио на мржњи

Name

Лија

13.10.2017 18:48

Нека им је вјечна слава и хвала. Да није било њих, данас би у Републици Српској била џамахирија као у фбих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срето

14.10.2017 03:52

Јаких ми полицајаца ици од куце до куце и убијати не српско зивље е бас је то за похвалити прави борци и права акција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.10.2017 13:27

Види се да босњаци не могу без срба,90% коментара од њих.брате мили мени кад би плацали ја не бих цитао ни коментарисао у дневном авазу,ослободјењу...другим новинама.не требате нам уопсте у зивоту а ми вама требамо то је оцигледно