Pomen za stradale policajce

U Bijeljini je danas služen parastos za pripadnike Četvrtog odreda koji su poginuli u odbrambeno-otadzbinskom ratu,a veterani su obilježili 25 godina od osnivanja ove jedinice.

Republika Srpska 13.10.2017 | 14:24
Pomen za stradale policajce
Po naredbi ministra unutrašnji poslova Republike Srpske 1992. godine formiran je Četvrti odred specijalne policije kao jedna od udarnih elitnih jedinica Vojske Republike Srpske.

Bivši ratni komandant Četvrtog odreda  Ratomir Draganić istakao je važnost obilježavanja nastanka ovog odreda.



“Važno je sjetiti se i odati počast onima koji su svoje živote dali za otadžbinu štiteći teritorije i stanovništvo Republike Srpske od agresora. Svoje živote za temelje Republike Srpske dalo je 17 pripadnika ovog odreda”, rekao je Draganić.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić naglasio je da je ponosan što je upravo sa pripadnicima Specijalne brigade policije izvršio najviše borbenih dejstava. 

“Želim da izrazim svoje dužno poštovanje porodicama poginulih,da izrazim svoju veliku zahvalnost pripadnicima brigade koji su dali ogroman doprinos stvaranju Republike Srpske i na jednom besprekornom prijateljstvu i povjerenju tokom velikog broja zajedničkih dejstava u odbrambeno-otadžbinskom ratu”,kazao je Savčić.



Ove godine se obilježava 25 godina od osnivanja Četvrtog odreda specijalne policije. Registrovano je Udruženje veterana koje će se boriti za očuvanje prava pripadnika i porodica poginulih  koji su nezadovoljni svojim statusom i odnosom vlasti prema onima koji su se borili i živote dali za Republiku Srpsku.



BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

HAHHAHAHHAHAHAHHA

13.10.2017 12:30

Važno je sjetiti se i odati počast onima koji su svoje živote dali za otadžbinu štiteći teritorije i stanovništvo Republike Srpske od agresora. KOJE IZVRTANJE TEZA, NAJMANJE 3/4 POLICAJACA POGINULO U OFANZIVNIM DEJSTVIMA, SAMO IM PRIDODAJTE DA SU TO SRPSKE ŽRTVE I DA JOŠ NIKO NIJE ODGOVARAO.

ODGOVORITE
Name

re

13.10.2017 13:17

To ce sutra biti tek ovo je za pocetak...

Name

Re haaa

13.10.2017 14:09

Pa kad srbi mogu odgovarat za ubijene teroriste koji su izvrsili agresiju mogou I teroristo koji suubijali srbe.a ti su policajca branili srbe od alijinih teroristickih jedinica

Name

Indijanac

13.10.2017 15:49

"Štiteći teritorije i stanovništvo Republike Srpske od agresora"?????! Kakvog agresora, kakva otaDŽbina? Skupljanje komšija nesrba za odstrel i koncentracione logore zovete "odbranom"??? Vama nema pomoći, samo totalna izolacija i ekonomsko uništenje. Bit ćete vi željni i mekinja...

ODGOVORITE
Name

Ре.

14.10.2017 05:44

Агресори то сте ви,који сте изгласали Аљину декларацију ,и Хитлер би вам позавидио на мржњи

Name

Лија

13.10.2017 18:48

Нека им је вјечна слава и хвала. Да није било њих, данас би у Републици Српској била џамахирија као у фбих.

ODGOVORITE
Name

Sreto

14.10.2017 03:52

Jakih mi policajaca ici od kuce do kuce i ubijati ne srpsko zivlje e bas je to za pohvaliti pravi borci i prava akcija.

ODGOVORITE
Name

Istina

14.10.2017 13:27

Vidi se da bosnjaci ne mogu bez srba,90% komentara od njih.brate mili meni kad bi placali ja ne bih citao ni komentarisao u dnevnom avazu,oslobodjenju...drugim novinama.ne trebate nam uopste u zivotu a mi vama trebamo to je ocigledno