Спречавање талачке кризе

На Међународном аеродрому Сарајево данас се одржала показна војна вјежба - симулација талачке ситуације у оквиру вјежбе "Брзи одговор 2017", саопштено је из Међународног аеродрома Сарајево.

Босна и Херцеговина 13.10.2017 | 12:58
Спречавање талачке кризе
У вјежби су судјеловале јединице ЕУФОР-а, ГПБИХ, СИПА-е, Међународни аеродром Сарајево, Спасилачко ватрогасна служба аеродрома Сарајево, Хитна медицинска помоћ. "Брзи одговор 2017" је вјежба за операције подршке миру, под водством ЕУФОР-а. Вјежба ће се одржати од 11. до 15. октобра у Сарајеву, Пазарићу и Калиновику.



Сценаријом вјежбе предвиђен је улазак групе терориста у круг аеродрома с намјером да изведу терористички акт, ликвидирање терориста од стране полицијских службеника, те рањавања талаца и припадника ЕУФОР-а. Сценарио укључује и указивање хитне медицинске помоћи рањеницима, те пребацивање хеликоптером у медицинску установу.

Ово је први пут да се агенције за провођење закона БиХ, Оружане снаге БиХ и ЕУФОР заједно увјежбавају у оквиру реалистичног сценарија, с циљем провјере њихових планова за кризне ситуације.



(Вијести/аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар