Ко је овде луд - СЕДАМ фудбалера Нигера рођено 1. јануара!

Заиста чудне работе на Светском фудбалском купу за играче до 17 година у Индији.

Фудбал 13.10.2017 | 13:45
Ко је овде луд - СЕДАМ фудбалера Нигера рођено 1. јануара!
Или је то била најлуђа новогодишња ноћ икада, или се овде неко спрда са целим светом... Јер шта рећи, а не заплакати када погледате састав У17 репрезентације Нигера која учествује на Светском купу, а у којој је седам дечака рођено  1. јануара и по један 31. и 30. децембра. Готово цела прва постава!

Проблем са младим фудбалерима који долазе из афричких земаља је то што нико није заиста сигуран када су рођени и колико година имају. Постојале су и постоје многе сумње, а неке су чак и доказане да су документа лажирана. Јер појави се момчић у пуној снази од 16 година и руши све вршњаке пред собом. Менаџери задовољно трљају  руке, навијачи задовољни, управа такође... све док се не испостави да је у питању велика лаж и да уместо младог талента имају искусног преваранта. Било је лсичних прича и за неке нашђе фудбалере,међу којима је и једна велика звезда.

Али вратимо се НИгеру који је ко зна како сакупио те клинце од којих су неки можда и већ у озбиљним играчким годинама. Јер ко би још, осим очигледно контролора ФИФА-е поверовао да је истина да је њих седам рођено у првом дану годне. Од тога петорица 2000 (да су рођени дан раније не би имали право учешћа), а двојица годину касније. Шта више, ту су и фудбалери рођена 30. и 31. децембра. Случајност свакако није и велико је питање како ће се ова афера коју су открили новинари француског Фигароа завршити.

Али, лопта мора да се котрља па се Свестку куп за фудбалере до 17 година без икаквих затоја одржава су Индији, где је Нигер одиграо већ две утакмице, изгубивши 0:4 од Шпаније и савладавши Северну Кореју 1:0.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар