Ko je ovde lud - SEDAM fudbalera Nigera rođeno 1. januara!

Zaista čudne rabote na Svetskom fudbalskom kupu za igrače do 17 godina u Indiji.

Fudbal 13.10.2017 | 13:45
Ko je ovde lud - SEDAM fudbalera Nigera rođeno 1. januara!
Ili je to bila najluđa novogodišnja noć ikada, ili se ovde neko sprda sa celim svetom... Jer šta reći, a ne zaplakati kada pogledate sastav U17 reprezentacije Nigera koja učestvuje na Svetskom kupu, a u kojoj je sedam dečaka rođeno  1. januara i po jedan 31. i 30. decembra. Gotovo cela prva postava!

Problem sa mladim fudbalerima koji dolaze iz afričkih zemalja je to što niko nije zaista siguran kada su rođeni i koliko godina imaju. Postojale su i postoje mnoge sumnje, a neke su čak i dokazane da su dokumenta lažirana. Jer pojavi se momčić u punoj snazi od 16 godina i ruši sve vršnjake pred sobom. Menadžeri zadovoljno trljaju  ruke, navijači zadovoljni, uprava takođe... sve dok se ne ispostavi da je u pitanju velika laž i da umesto mladog talenta imaju iskusnog prevaranta. Bilo je lsičnih priča i za neke našđe fudbalere,među kojima je i jedna velika zvezda.

Ali vratimo se NIgeru koji je ko zna kako sakupio te klince od kojih su neki možda i već u ozbiljnim igračkim godinama. Jer ko bi još, osim očigledno kontrolora FIFA-e poverovao da je istina da je njih sedam rođeno u prvom danu godne. Od toga petorica 2000 (da su rođeni dan ranije ne bi imali pravo učešća), a dvojica godinu kasnije. Šta više, tu su i fudbaleri rođena 30. i 31. decembra. Slučajnost svakako nije i veliko je pitanje kako će se ova afera koju su otkrili novinari francuskog Figaroa završiti.

Ali, lopta mora da se kotrlja pa se Svestku kup za fudbalere do 17 godina bez ikakvih zatoja održava su Indiji, gde je Niger odigrao već dve utakmice, izgubivši 0:4 od Španije i savladavši Severnu Koreju 1:0.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar