РС званично без главног ревизора

Република Српска од данас и званично нема главног ревизора. Главна служба за ревизију је практично парализована. Душко Шњегота је још јуче покупио своје ствари и напустио канцеларију. За БН телевизију је потврдио да није именовао особу која ће посао главног ревиора обављати до избора новог. Није одредио ни ко ће на сједници Парламента 17. октобра представити извјештај о буџету за прошлу годину.

Република Српска 12.10.2017 | 22:43
РС званично без главног ревизора
''Не могу да будем обавезан за оно што ће неко од данас урадити. Члан 11. Закона о ревизији није основ за пренос овлашћења'', рекао је за БН ТВ бивши главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота.

Пет дана уочи сједнице нико од посланика нема јасан одговор хоће ли и како бити разматран ревизорски извјештај. Према нашим сазнањима, постоји опција да документ буде разматран без уводне и завршне ријечи.

''То није уобичајена ситуација, али је могућа'', потврдио је за БН генерални секретар НС РС Марко Аћић.

О свему ће се изјаснити посланици приликом усвајања дневног реда. Посланици који чине владајућу већину или се нису јављали на телефон или су били без коментара. Опозиционари кажу, упозоравали смо на овакву ситуацију.

''Главна служба за ревизију је практично парализована. Биће проблема и приликом усвајана плана рада за наредну годину'', изјавио је лидер НДП-а Драган Чавић.

Осим плана рада, нису искључени ни други проблеми. Постоји опасност да запослени остану без примања, али и да послови који се тренутно обављају без одобрења главног ревизора неће моћи бити приведени крају. Ревизије послова вриједних милијарде марака ће да причекају.

''Ово показује неозбиљност Владе и НС РС. Ако Главна служба не ради свој посао, то је велики проблем за грађане РС'', поручује економски аналитичар Зоран Павловић.

С тим се слажу и грађани. Анкетирани, кажу, да се политика није смјела мијешати у рад до сада независне институције.

Како сада ствари стоје, испоставља се да је власт и жељела да нема главног ревизора. Главна служба од независне и самосталне институције дошла је у фазу зависне и несамосталне.

Душко Шњегота, осим што је љествицу ревизорског извјештаја поставио високо, остаће упамћен и по експресној промјени става од – остајем при своме, до не могу да одговорим на изазове!



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

нидје везе

12.10.2017 21:46

Какву љествицу ревизорског извјестаја?! тако сто се покуњено покупио са позиције???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

12.10.2017 22:17

Ста це Милораду ревизор.Он је сам себи ревизор.Јутутунска јухахаха.Како цовјек зестоко наплацује наводни патриотизам.Нестварно.Мј смо зомби дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милкан

13.10.2017 06:06

Друзе, заборављас да је овај миш сам поднио оставку. Добро, Миле га је пријатељски посавјетовао прије али ипак је сам отисао.

Name

Ииа

13.10.2017 04:02

Дуско, промјени име у Дусанка, а презиме у Папковиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

13.10.2017 05:26

Доци це и тај дан да Баја покупи своје ствари и напусти радно место.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перач новца испред министарства финанција

13.10.2017 05:29

Шњегота немој да се бринеш јер је Додик нашао ревизора по властитој мјери а зове се ЈОВО РАДУКИЋ. ЈОВО РАДУКИЋ из министарства финанција је Додиков перач новца који је највише задужен за коцкарске послове. ЈОВО РАДУКИЋ већ годинама штити НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо у којима поред Новоматица има власнички пакет и Милорад Додик. ЈОВО РАДУКИЋ је показао максималну лојалност сеоском кнезу Милораду Додику и Додик га поставља на мјесто главног Ревизора Републике нам Српске.

ОДГОВОРИТЕ