RS zvanično bez glavnog revizora

Republika Srpska od danas i zvanično nema glavnog revizora. Glavna služba za reviziju je praktično paralizovana. Duško Šnjegota je još juče pokupio svoje stvari i napustio kancelariju. Za BN televiziju je potvrdio da nije imenovao osobu koja će posao glavnog reviora obavljati do izbora novog. Nije odredio ni ko će na sjednici Parlamenta 17. oktobra predstaviti izvještaj o budžetu za prošlu godinu.

Republika Srpska 12.10.2017 | 22:43
RS zvanično bez glavnog revizora
''Ne mogu da budem obavezan za ono što će neko od danas uraditi. Član 11. Zakona o reviziji nije osnov za prenos ovlašćenja'', rekao je za BN TV bivši glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota.

Pet dana uoči sjednice niko od poslanika nema jasan odgovor hoće li i kako biti razmatran revizorski izvještaj. Prema našim saznanjima, postoji opcija da dokument bude razmatran bez uvodne i završne riječi.

''To nije uobičajena situacija, ali je moguća'', potvrdio je za BN generalni sekretar NS RS Marko Aćić.

O svemu će se izjasniti poslanici prilikom usvajanja dnevnog reda. Poslanici koji čine vladajuću većinu ili se nisu javljali na telefon ili su bili bez komentara. Opozicionari kažu, upozoravali smo na ovakvu situaciju.

''Glavna služba za reviziju je praktično paralizovana. Biće problema i prilikom usvajana plana rada za narednu godinu'', izjavio je lider NDP-a Dragan Čavić.

Osim plana rada, nisu isključeni ni drugi problemi. Postoji opasnost da zaposleni ostanu bez primanja, ali i da poslovi koji se trenutno obavljaju bez odobrenja glavnog revizora neće moći biti privedeni kraju. Revizije poslova vrijednih milijarde maraka će da pričekaju.

''Ovo pokazuje neozbiljnost Vlade i NS RS. Ako Glavna služba ne radi svoj posao, to je veliki problem za građane RS'', poručuje ekonomski analitičar Zoran Pavlović.

S tim se slažu i građani. Anketirani, kažu, da se politika nije smjela miješati u rad do sada nezavisne institucije.

Kako sada stvari stoje, ispostavlja se da je vlast i željela da nema glavnog revizora. Glavna služba od nezavisne i samostalne institucije došla je u fazu zavisne i nesamostalne.

Duško Šnjegota, osim što je ljestvicu revizorskog izvještaja postavio visoko, ostaće upamćen i po ekspresnoj promjeni stava od – ostajem pri svome, do ne mogu da odgovorim na izazove!



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

nidje veze

12.10.2017 21:46

Kakvu ljestvicu revizorskog izvjestaja?! tako sto se pokunjeno pokupio sa pozicije???

ODGOVORITE
Name

Ha ha

12.10.2017 22:17

Sta ce Miloradu revizor.On je sam sebi revizor.Jututunska juhahaha.Kako covjek zestoko naplacuje navodni patriotizam.Nestvarno.Mj smo zombi drzava.

ODGOVORITE
Name

Milkan

13.10.2017 06:06

Druze, zaboravljas da je ovaj miš sam podnio ostavku. Dobro, Mile ga je prijateljski posavjetovao prije ali ipak je sam otisao.

Name

Iia

13.10.2017 04:02

Dusko, promjeni ime u Dusanka, a prezime u Papkovic!

ODGOVORITE
Name

kiza

13.10.2017 05:26

Doci ce i taj dan da Baja pokupi svoje stvari i napusti radno mesto.

ODGOVORITE
Name

perač novca ispred ministarstva financija

13.10.2017 05:29

Šnjegota nemoj da se brineš jer je Dodik našao revizora po vlastitoj mjeri a zove se JOVO RADUKIĆ. JOVO RADUKIĆ iz ministarstva financija je Dodikov perač novca koji je najviše zadužen za kockarske poslove. JOVO RADUKIĆ već godinama štiti NOVO RS doo i RSA GAMING Doo u kojima pored Novomatica ima vlasnički paket i Milorad Dodik. JOVO RADUKIĆ je pokazao maksimalnu lojalnost seoskom knezu Miloradu Dodiku i Dodik ga postavlja na mjesto glavnog Revizora Republike nam Srpske.

ODGOVORITE