Швајцарци ''стежу омчу'' Ал Келаифију!

Власник ПСЖ-а, пребогати Катаранин оптужен да је подмитио бившег генсека Фифе Валкеа не би ли његов телевизија добила права преноса за Светски куп.

Фудбал 14.10.2017 | 22:00
Швајцарци ''стежу омчу'' Ал Келаифију!
Спрема се нова "корупцијска" бура у светској кући фудбала!

Како сазнајемо, швајцарски државни тужилац је оптужио катарску телевизију Беин да је подмитила једног званичника ФИФА-е не би ли добила ТВ права за Светски куп у Катару који се игра 2022. године. Ништа ту можда и не би било превише страшно нити ново у свету фудбала, да тај званичник није Жером Валке, бивши генерални секретар светске куће фудбала, а да та ТВ кућа није у власништу Насера ал Келаифија.

Наравно, у питању је тренутно један од најмоћнијих људи у свету најважније споредне ствари на свету. власник Пари Сен Жермена и између осталог члан УО Светског купа у Катару. Засад нису познати детаљи, али се зна да је тужилац упро прстом управо у катарског мултимилијардера, иначе некадашњег АТП дубл тенисера и тренутно првог човека Азијске тениске федерације.

За Ал Келаифија је ово сигурно узнемирујућа вест јер се добро зна како је прошао свако из света фудбала против којег је у швајцарској покренута истрага, почевши од бившег првог човека ФИФА-е, Сепа Блатера, па све до "његове десне руке" Жерома Валкеа.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар