Švajcarci ''stežu omču'' Al Kelaifiju!

Vlasnik PSŽ-a, prebogati Kataranin optužen da je podmitio bivšeg genseka Fife Valkea ne bi li njegov televizija dobila prava prenosa za Svetski kup.

Fudbal 14.10.2017 | 22:00
Švajcarci ''stežu omču'' Al Kelaifiju!
Sprema se nova "korupcijska" bura u svetskoj kući fudbala!

Kako saznajemo, švajcarski državni tužilac je optužio katarsku televiziju Bein da je podmitila jednog zvaničnika FIFA-e ne bi li dobila TV prava za Svetski kup u Kataru koji se igra 2022. godine. Ništa tu možda i ne bi bilo previše strašno niti novo u svetu fudbala, da taj zvaničnik nije Žerom Valke, bivši generalni sekretar svetske kuće fudbala, a da ta TV kuća nije u vlasništu Nasera al Kelaifija.

Naravno, u pitanju je trenutno jedan od najmoćnijih ljudi u svetu najvažnije sporedne stvari na svetu. vlasnik Pari Sen Žermena i između ostalog član UO Svetskog kupa u Kataru. Zasad nisu poznati detalji, ali se zna da je tužilac upro prstom upravo u katarskog multimilijardera, inače nekadašnjeg ATP dubl tenisera i trenutno prvog čoveka Azijske teniske federacije.

Za Al Kelaifija je ovo sigurno uznemirujuća vest jer se dobro zna kako je prošao svako iz sveta fudbala protiv kojeg je u švajcarskoj pokrenuta istraga, počevši od bivšeg prvog čoveka FIFA-e, Sepa Blatera, pa sve do "njegove desne ruke" Žeroma Valkea.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar