Карма је кучка!

Због Мундијала издао Исланд и постао Американац - највећа грешка у животу! Иронија је чудо.

Фудбал 14.10.2017 | 21:00
Карма је кучка!
Те 2013. године није му вероватно било ни у подсвести да ће фудбалска репрезентација Исланда израсти у озбиљну европску селекцију. Арон Јохансон је хтео све и хтео је одмах. Позив Јиргена Клинсмана дочекао је широм раширених руку. Узео је амерички пасош и статус младог репрезентативца Исланда заменио гарантованим местом у националном тиму САД.

"Моје шансе да заиграм на Светском првенству биће значајно веће у америчком тиму", правдао се тада Јохансон док су га Исланђани, ненавикнути на таква прелетања, називали издајником.

И заиста, већ 2014. године Јохансон је заиграо на Мундијалу. У Бразилу. Амерички медији у први план су истицали то што је рођен у Алабами, да је био полазник Ај-Ем-Џи академију у Бредентону. Нису баш превише причали о томе да је суштински цео његов фудбалски таленат развијан на Исланду, прво у Фјелниру, па Брејдаблику, све док 2010. године није професионалну каријеру наставио у данском Орхусу, па касније Херенвену у Холандији и затим Вердеру.

Међутим, није ни сам Јохансон слутио да ће због те једне утакмице на Светском првенству 2014. (играо је само против Гане пошто је у 23. минуту заменио Џозија Алтидора) морати да у најбољим играчким годинама пропусти и Мундијал 2018, а и Европско првенство 2016. године. Нико није слутио да ће се Исланд квалификовати на два велика фудбалска такмичења узастопце.

Али судбина је умешала прсте и десило се. Како оно кажу: карма је кучка?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар