Karma je kučka!

Zbog Mundijala izdao Island i postao Amerikanac - najveća greška u životu! Ironija je čudo.

Fudbal 14.10.2017 | 21:00
Karma je kučka!
Te 2013. godine nije mu verovatno bilo ni u podsvesti da će fudbalska reprezentacija Islanda izrasti u ozbiljnu evropsku selekciju. Aron Johanson je hteo sve i hteo je odmah. Poziv Jirgena Klinsmana dočekao je širom raširenih ruku. Uzeo je američki pasoš i status mladog reprezentativca Islanda zamenio garantovanim mestom u nacionalnom timu SAD.

"Moje šanse da zaigram na Svetskom prvenstvu biće značajno veće u američkom timu", pravdao se tada Johanson dok su ga Islanđani, nenaviknuti na takva preletanja, nazivali izdajnikom.

I zaista, već 2014. godine Johanson je zaigrao na Mundijalu. U Brazilu. Američki mediji u prvi plan su isticali to što je rođen u Alabami, da je bio polaznik Aj-Em-Dži akademiju u Bredentonu. Nisu baš previše pričali o tome da je suštinski ceo njegov fudbalski talenat razvijan na Islandu, prvo u Fjelniru, pa Brejdabliku, sve dok 2010. godine nije profesionalnu karijeru nastavio u danskom Orhusu, pa kasnije Herenvenu u Holandiji i zatim Verderu.

Međutim, nije ni sam Johanson slutio da će zbog te jedne utakmice na Svetskom prvenstvu 2014. (igrao je samo protiv Gane pošto je u 23. minutu zamenio Džozija Altidora) morati da u najboljim igračkim godinama propusti i Mundijal 2018, a i Evropsko prvenstvo 2016. godine. Niko nije slutio da će se Island kvalifikovati na dva velika fudbalska takmičenja uzastopce.

Ali sudbina je umešala prste i desilo se. Kako ono kažu: karma je kučka?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar