"Српски" Бајерн обећава!

Одличан старт сезоне Бавараца и важна побједа у Турској.

Кошарка 12.10.2017 | 19:30
"Српски" Бајерн обећава!
Послије три побједе на старту Бундеслиге (Брауншвајг, Гетинген и Гисен), Бајерн је ове седмице снажно кренуо и у Еврокупу.

Екипа Александра Саше Ђорђевића, коју чине три репрезентативца Србије, побиједила је Галатасарај у истанбулској хали "Синан Ердем", гдје су не тако давно и "Сале Национале" и Стефан Јовић, Владимир Лучић и Милан Мачван освојили европско сребро.

Коначан резултат био је 86:69 за њемачки тим, а Срби су били веома истакнути, јер је Лучић био најефикаснији играч гостију са 16 поена, Милан Мачван постигао је 12 (уз по 5 скокова и 5 асистенција), а Стефан Јовић је водио игру са 11 асистенција.



Послије утакмице, Ђорђевић је био веома задовољан. Његов Бајерн заиста обећава.

"Била је то сјајна побједа. Показали смо сјајан карактер. Хтјели смо да 'избацимо' сјајне навијаче из утакмице. Галатасарај је био упоран, али смо били бољи у одбрани и зауставили смо њихове контре. Не може свако да побиједи у таквој атмосфери, а биће много дугих путовања у овом такмичењу. Међутим, побједа на гостовању у Истанбулу даје осјећај да је успјех још већи и зато је утисак још бољи, иако имамо још много посла пред собом", изјавио је "Сале Национале".

Антон Гавел, капитен и најстарији играч Бајерна, рекао је да је екипа брзо усмјерила мисли ка домаћем првенству, у којем има добро познат циљ.

"Момци су само жељели да покажу од чега су. То смо и урадили. Остварили смо велику побједу, још значајнију због тога што је забиљежена у гостима. Ипак, ово је само једна утакмица и већ се припремамо за сљедећи меч, против Вирцбурга", рекао је искусни бек.

Бајерн је дефинитивно ухватио ритам на почетку сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар