"Srpski" Bajern obećava!

Odličan start sezone Bavaraca i važna pobjeda u Turskoj.

Košarka 12.10.2017 | 19:30
"Srpski" Bajern obećava!
Poslije tri pobjede na startu Bundeslige (Braunšvajg, Getingen i Gisen), Bajern je ove sedmice snažno krenuo i u Evrokupu.

Ekipa Aleksandra Saše Đorđevića, koju čine tri reprezentativca Srbije, pobijedila je Galatasaraj u istanbulskoj hali "Sinan Erdem", gdje su ne tako davno i "Sale Nacionale" i Stefan Jović, Vladimir Lučić i Milan Mačvan osvojili evropsko srebro.

Konačan rezultat bio je 86:69 za njemački tim, a Srbi su bili veoma istaknuti, jer je Lučić bio najefikasniji igrač gostiju sa 16 poena, Milan Mačvan postigao je 12 (uz po 5 skokova i 5 asistencija), a Stefan Jović je vodio igru sa 11 asistencija.



Poslije utakmice, Đorđević je bio veoma zadovoljan. Njegov Bajern zaista obećava.

"Bila je to sjajna pobjeda. Pokazali smo sjajan karakter. Htjeli smo da 'izbacimo' sjajne navijače iz utakmice. Galatasaraj je bio uporan, ali smo bili bolji u odbrani i zaustavili smo njihove kontre. Ne može svako da pobijedi u takvoj atmosferi, a biće mnogo dugih putovanja u ovom takmičenju. Međutim, pobjeda na gostovanju u Istanbulu daje osjećaj da je uspjeh još veći i zato je utisak još bolji, iako imamo još mnogo posla pred sobom", izjavio je "Sale Nacionale".

Anton Gavel, kapiten i najstariji igrač Bajerna, rekao je da je ekipa brzo usmjerila misli ka domaćem prvenstvu, u kojem ima dobro poznat cilj.

"Momci su samo željeli da pokažu od čega su. To smo i uradili. Ostvarili smo veliku pobjedu, još značajniju zbog toga što je zabilježena u gostima. Ipak, ovo je samo jedna utakmica i već se pripremamo za sljedeći meč, protiv Vircburga", rekao je iskusni bek.

Bajern je definitivno uhvatio ritam na početku sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar