Адриано креће од нуле!

После "пакла" - прва љубав! "Нешто ме је прекинуло и гурало од фудбала протеклих година, тако да могу да кажем да ми је каријера заустављена на пола пута. Али нисам се опростио, јер није завршена", поручио је Бразилац који планира повратак у јануару.

Фудбал 14.10.2017 | 15:00
Адриано креће од нуле!
Предвиђали су му да ће бити нови Роналдо, имао је "цео свет у својим ногама", али никада није "експлодирао".

Адриано Леите Рибеиро освојио је са Интером четири титуле у Серији А, а онда је после 2009. потонуо.

Никада се није опростио од фудбала, а осам година касније Бразилац је донео одлуку да се врати својој највећој љубави.

"Спреман сам за нови почетак. Тренираћу без клуба и надам се да ћу бити у правој форми до јануара. Од када сам престао са фудбалом, трудио сам се да останем у доброј кондицији. Знам да могу и желим ово да урадим за себе. Хоћу да покажем да могу да досегнем своје границе, јер само ја знам да ли могу или не", изјавио је за "Глобо" Адријано.

Он је навео да после тешког периода и даље има мотива.

"Нисам могао да завршим каријеру јер осећам да није комплетна. Нешто ме је прекинуло и гурало од фудбала протеклих година, тако да могу да кажем да је заустављена на пола пута", додао је Бразилац.

Смрт оца практично је прекинула његову каријеру, па је после успешних година у Италији одлучио да се врати у родни Бразил. Од тада само је у Фламенгу играо важну улогу, а укупно је одиграо 42 меча у пет клубова у колико је наступао до прошле године, када је решио да све батали.

"Тај позив 2009. када су му јавили да му је умро отац, све је променио. Плакао је и играо после тога, посвећујући сваки потез, гол и партију оцу, али никада више није био исти Адријано", испричао је једном аргентински фудбалер Хавијер Занети, који је наступао са Адријаном у Интеру.

Адриано је признао да је после смрти оца често и обилно пио ("пио сам све што ми је долазило под руку - виски, водку, пиво..."), користио је дроге и излазио скоро сваке вечери.

"Само ја знам како сам патио и колико ми је било тешко. Смрт оца оставила је велику празнину, осећао сам да сам и желео сам да будем сам. Био сам јако тужан и депресиван".

Последњи ангажман имао је у САД, где је у јануару 2016. потписао уговор са Мајами јунајтедом, али није одиграо ниједан званичан меч.

Ипак, у 35. години, каже да је спреман за нови почетак. Срећно, Адријано!

Адриано је за репрезентацију Бразила од 2000. до 2010. године одиграо 50 утакмица и постигао је 29 голова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар