Adriano kreće od nule!

Posle "pakla" - prva ljubav! "Nešto me je prekinulo i guralo od fudbala proteklih godina, tako da mogu da kažem da mi je karijera zaustavljena na pola puta. Ali nisam se oprostio, jer nije završena", poručio je Brazilac koji planira povratak u januaru.

Fudbal 14.10.2017 | 15:00
Adriano kreće od nule!
Predviđali su mu da će biti novi Ronaldo, imao je "ceo svet u svojim nogama", ali nikada nije "eksplodirao".

Adriano Leite Ribeiro osvojio je sa Interom četiri titule u Seriji A, a onda je posle 2009. potonuo.

Nikada se nije oprostio od fudbala, a osam godina kasnije Brazilac je doneo odluku da se vrati svojoj najvećoj ljubavi.

"Spreman sam za novi početak. Treniraću bez kluba i nadam se da ću biti u pravoj formi do januara. Od kada sam prestao sa fudbalom, trudio sam se da ostanem u dobroj kondiciji. Znam da mogu i želim ovo da uradim za sebe. Hoću da pokažem da mogu da dosegnem svoje granice, jer samo ja znam da li mogu ili ne", izjavio je za "Globo" Adrijano.

On je naveo da posle teškog perioda i dalje ima motiva.

"Nisam mogao da završim karijeru jer osećam da nije kompletna. Nešto me je prekinulo i guralo od fudbala proteklih godina, tako da mogu da kažem da je zaustavljena na pola puta", dodao je Brazilac.

Smrt oca praktično je prekinula njegovu karijeru, pa je posle uspešnih godina u Italiji odlučio da se vrati u rodni Brazil. Od tada samo je u Flamengu igrao važnu ulogu, a ukupno je odigrao 42 meča u pet klubova u koliko je nastupao do prošle godine, kada je rešio da sve batali.

"Taj poziv 2009. kada su mu javili da mu je umro otac, sve je promenio. Plakao je i igrao posle toga, posvećujući svaki potez, gol i partiju ocu, ali nikada više nije bio isti Adrijano", ispričao je jednom argentinski fudbaler Havijer Zaneti, koji je nastupao sa Adrijanom u Interu.

Adriano je priznao da je posle smrti oca često i obilno pio ("pio sam sve što mi je dolazilo pod ruku - viski, vodku, pivo..."), koristio je droge i izlazio skoro svake večeri.

"Samo ja znam kako sam patio i koliko mi je bilo teško. Smrt oca ostavila je veliku prazninu, osećao sam da sam i želeo sam da budem sam. Bio sam jako tužan i depresivan".

Poslednji angažman imao je u SAD, gde je u januaru 2016. potpisao ugovor sa Majami junajtedom, ali nije odigrao nijedan zvaničan meč.

Ipak, u 35. godini, kaže da je spreman za novi početak. Srećno, Adrijano!

Adriano je za reprezentaciju Brazila od 2000. do 2010. godine odigrao 50 utakmica i postigao je 29 golova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar