Просинечки: БиХ? Чуо сам прије 5 минута...!

Легендарни "Жути" прилично загонетан у изјави за портал мондо. ба.

Фудбал 12.10.2017 | 21:15
Просинечки: БиХ? Чуо сам прије 5 минута...!
Роберт Просинечки је направио одличан посао са Азербејџаном иако национални тим те земље неће учествовати на Мундијалу у Русији наредног лета.

Са "скромним" тимом је остварио три победе (две над Сан Марином и једну над Норвешком) и реми са Чешком, што га је топло препоручило националним тимовима из бивше Југославије.

Његово име се помињало и на списку могућих наследника Мехмеда Баждаревића на клупи Босне и Херцеговине, потом и Словеније умјесто Срећка Катанеца, али и као дугорочно решење за селекторско место у Хрватској.

Искрен и поштен, али и скроман, какав је био и као играч, иако је осим Црвене звезде бранио боје два највећа шпанска клуба - Реала и Барселоне, признао је у изјави за наш портал само да о томе "ништа не зна".

На питање о могућности да преузме "змајеве", који су после побједе над Естонијом (1:2) у Талину остали без селектора Мехмеда Баждаревића, одговорио је да је то први пут чуо пре пет минута.

"Од вас ми је други глас! Малопре ме звао један ваш колега из Хрватске и рекао да сам кандидат за селектора БиХ заједно са Мехом Кодром и Амаром Осимом. О томе стварно не знам ништа јер ме нико ме није контактирао из Савеза. То је једино што могу да кажем", изјавио је Просинечки.

О селекцији "змајева" има јако лепо мишљење, али није желео да каже да ли би пристао да преузме БиХ уколико добије позив из Сарајева...

"БиХ има добру екипу, али ништа више о томе не могу да кажем. Немам појма, најискреније. Нити је неко са мном разговарао, нити знам нешто више о томе. Чуо сам од вашег колеге да сам кандидат прије пет минута. Исти случај је и са Словенијом".

На нашу констатацију да је помињан и као могући насљедник смијењеног Анте Чачића и да би вероватно радије сео на хрватску клупу, од словеначке или клупе БиХ, Просинечки је остао загонетан.

"Исти је одговор. Појма немам. Нико ме такође није звао на ту тему, знам да сам био кандидат у јавности и то је све".

Зато смо се "нашалили" да нешто више каже о репрезентацији Србије, јер на клупи "орлова" није кандидат с обзиром да је селектор Славољуб Муслин одвео српски тим директно у Русију...

"Србија иде директно, Хрватска игра бараж, Словенија, Босна и Црна Гора су близу и то је доказ да играмо добар фудбал", додао је Просинечки.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар