Prosinečki: BiH? Čuo sam prije 5 minuta...!

Legendarni "Žuti" prilično zagonetan u izjavi za portal mondo. ba.

Fudbal 12.10.2017 | 21:15
Prosinečki: BiH? Čuo sam prije 5 minuta...!
Robert Prosinečki je napravio odličan posao sa Azerbejdžanom iako nacionalni tim te zemlje neće učestvovati na Mundijalu u Rusiji narednog leta.

Sa "skromnim" timom je ostvario tri pobede (dve nad San Marinom i jednu nad Norveškom) i remi sa Češkom, što ga je toplo preporučilo nacionalnim timovima iz bivše Jugoslavije.

Njegovo ime se pominjalo i na spisku mogućih naslednika Mehmeda Baždarevića na klupi Bosne i Hercegovine, potom i Slovenije umjesto Srećka Kataneca, ali i kao dugoročno rešenje za selektorsko mesto u Hrvatskoj.

Iskren i pošten, ali i skroman, kakav je bio i kao igrač, iako je osim Crvene zvezde branio boje dva najveća španska kluba - Reala i Barselone, priznao je u izjavi za naš portal samo da o tome "ništa ne zna".

Na pitanje o mogućnosti da preuzme "zmajeve", koji su posle pobjede nad Estonijom (1:2) u Talinu ostali bez selektora Mehmeda Baždarevića, odgovorio je da je to prvi put čuo pre pet minuta.

"Od vas mi je drugi glas! Malopre me zvao jedan vaš kolega iz Hrvatske i rekao da sam kandidat za selektora BiH zajedno sa Mehom Kodrom i Amarom Osimom. O tome stvarno ne znam ništa jer me niko me nije kontaktirao iz Saveza. To je jedino što mogu da kažem", izjavio je Prosinečki.

O selekciji "zmajeva" ima jako lepo mišljenje, ali nije želeo da kaže da li bi pristao da preuzme BiH ukoliko dobije poziv iz Sarajeva...

"BiH ima dobru ekipu, ali ništa više o tome ne mogu da kažem. Nemam pojma, najiskrenije. Niti je neko sa mnom razgovarao, niti znam nešto više o tome. Čuo sam od vašeg kolege da sam kandidat prije pet minuta. Isti slučaj je i sa Slovenijom".

Na našu konstataciju da je pominjan i kao mogući nasljednik smijenjenog Ante Čačića i da bi verovatno radije seo na hrvatsku klupu, od slovenačke ili klupe BiH, Prosinečki je ostao zagonetan.

"Isti je odgovor. Pojma nemam. Niko me takođe nije zvao na tu temu, znam da sam bio kandidat u javnosti i to je sve".

Zato smo se "našalili" da nešto više kaže o reprezentaciji Srbije, jer na klupi "orlova" nije kandidat s obzirom da je selektor Slavoljub Muslin odveo srpski tim direktno u Rusiju...

"Srbija ide direktno, Hrvatska igra baraž, Slovenija, Bosna i Crna Gora su blizu i to je dokaz da igramo dobar fudbal", dodao je Prosinečki.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar