Санчес и Езил можда напусте Арсенал у јануару!

Менаџер Арсенала Арсен Венгер не одбацује могућност продаје Месута Езила и Алексиса Санчеса у јануарском прелазном року.  Да ли Арсенал губи две највеће звезде?

Фудбал 14.10.2017 | 11:00
Санчес и Езил можда напусте Арсенал у јануару!
"Тобџије" нису успеле да продуже уговоре са својим ударним тандемом, па би они на крају сезоне могли без одштете да напусте Емирате.

Међутим, Венгер би волео да бар нешто наплати од њиховог одласка, а јануарски прелазни рок последња прилика, уколико буде заинтересованих клубова.

"У нашој ситуацији разматрамо све опције", прокоментарисао је Венгер поменуте спекулације.

Навијачи Арсенала се надају да ће клуб ипак успети да убеди сјајне играче да остану у тиму и у будућности.

"Већ сам раније рекао да то што нисмо постигли договор прошле године не значи нужно да ће отићи. Обојица играча су срећна овде. Надам се да се ситуација може променити. Тренутно, нисмо близу никаквог саопштења", додао је француски стручњак.

Коцкао се Арсен Венгер, а на крају би могао да остане празних шака. Мимо неписаног правила да се незадовољни играчи на задржавају на силу, одлучио је летос да баш то уради саАлексисом Санчезом и Месутом Озилом. Иако су њих двојица ушли у последњу годину уговора…

После више месеци понављања да нема места паници и да очекује да Озил и Санчезпродуже уговоре, Венгер је данас признао да постоји могућност да њих двојица напусте Арсенал. И то већ у јануару!

По правилима, Санчез и Озил имају право да 1. јануара потпишу предуговоре са будућим клубовима без дозволе Арсенала. То је у случају да нађу клуб који ће без обештећења појачати наредног лета… Међутим, у случају одласка током зимског прелазног рока, Арсенал ће се нешто питати и добиће неко обештећење. Које је далеко испод реалне вредности двојице фудбалера…

Дуже од годину дана трају преговори Арсенала са Санчезом и Озилом око нових уговора. И док је на почетку проблем био у финансијском раскораку између две стране, чини се да сада ни новац није толико важан Санчезу и Озилу који желе да напусте клуб.

“То што се нисмо договорили око новог уговора прошлог лета, не значе да они желе да иду. Обојица су јако срећни и надам се да ће се ситуација преокренути. Али тренутно нисмо близу нечега што би могли да објавимо јавности. Преговори трају…”, рекао је Венгер.

На питање да ли би играчи могли да буду продати у јануару како би клуб добио макар неко обештећење, Венгер је одговорио:

“Када се нађете у оваквим ситуацијама, размишљате о свим опцијама. Да, могуће је да буду продати”.   

Озилов агент се недавно огласио са поруком да преговори иду у добром смеру. Али потписивање нових уговора траје предуго… Други клубови с пажњом чекају расплет и спремни су да понуде гомилу новца - поготово Санчезу - јер се не дешава често да такав калибар играча долази без обештећења… 

Док је одлазак Санчеса известан, јер Чилеанац жели да се бори за титуле у домаћем првенству и Лиги шампиона, Езил би могао да промени свој одлуку и продужи уговор, што је најавио његов менаџер Еркут Согут изјавом да се све "креће у позитивном смеру".

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар