Sančes i Ezil možda napuste Arsenal u januaru!

Menadžer Arsenala Arsen Venger ne odbacuje mogućnost prodaje Mesuta Ezila i Aleksisa Sančesa u januarskom prelaznom roku.  Da li Arsenal gubi dve najveće zvezde?

Fudbal 14.10.2017 | 11:00
Sančes i Ezil možda napuste Arsenal u januaru!
"Tobdžije" nisu uspele da produže ugovore sa svojim udarnim tandemom, pa bi oni na kraju sezone mogli bez odštete da napuste Emirate.

Međutim, Venger bi voleo da bar nešto naplati od njihovog odlaska, a januarski prelazni rok poslednja prilika, ukoliko bude zainteresovanih klubova.

"U našoj situaciji razmatramo sve opcije", prokomentarisao je Venger pomenute spekulacije.

Navijači Arsenala se nadaju da će klub ipak uspeti da ubedi sjajne igrače da ostanu u timu i u budućnosti.

"Već sam ranije rekao da to što nismo postigli dogovor prošle godine ne znači nužno da će otići. Obojica igrača su srećna ovde. Nadam se da se situacija može promeniti. Trenutno, nismo blizu nikakvog saopštenja", dodao je francuski stručnjak.

Kockao se Arsen Venger, a na kraju bi mogao da ostane praznih šaka. Mimo nepisanog pravila da se nezadovoljni igrači na zadržavaju na silu, odlučio je letos da baš to uradi saAleksisom Sančezom i Mesutom Ozilom. Iako su njih dvojica ušli u poslednju godinu ugovora…

Posle više meseci ponavljanja da nema mesta panici i da očekuje da Ozil i Sančezproduže ugovore, Venger je danas priznao da postoji mogućnost da njih dvojica napuste Arsenal. I to već u januaru!

Po pravilima, Sančez i Ozil imaju pravo da 1. januara potpišu predugovore sa budućim klubovima bez dozvole Arsenala. To je u slučaju da nađu klub koji će bez obeštećenja pojačati narednog leta… Međutim, u slučaju odlaska tokom zimskog prelaznog roka, Arsenal će se nešto pitati i dobiće neko obeštećenje. Koje je daleko ispod realne vrednosti dvojice fudbalera…

Duže od godinu dana traju pregovori Arsenala sa Sančezom i Ozilom oko novih ugovora. I dok je na početku problem bio u finansijskom raskoraku između dve strane, čini se da sada ni novac nije toliko važan Sančezu i Ozilu koji žele da napuste klub.

“To što se nismo dogovorili oko novog ugovora prošlog leta, ne znače da oni žele da idu. Obojica su jako srećni i nadam se da će se situacija preokrenuti. Ali trenutno nismo blizu nečega što bi mogli da objavimo javnosti. Pregovori traju…”, rekao je Venger.

Na pitanje da li bi igrači mogli da budu prodati u januaru kako bi klub dobio makar neko obeštećenje, Venger je odgovorio:

“Kada se nađete u ovakvim situacijama, razmišljate o svim opcijama. Da, moguće je da budu prodati”.   

Ozilov agent se nedavno oglasio sa porukom da pregovori idu u dobrom smeru. Ali potpisivanje novih ugovora traje predugo… Drugi klubovi s pažnjom čekaju rasplet i spremni su da ponude gomilu novca - pogotovo Sančezu - jer se ne dešava često da takav kalibar igrača dolazi bez obeštećenja… 

Dok je odlazak Sančesa izvestan, jer Čileanac želi da se bori za titule u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona, Ezil bi mogao da promeni svoj odluku i produži ugovor, što je najavio njegov menadžer Erkut Sogut izjavom da se sve "kreće u pozitivnom smeru".

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar