Овца ојагњила четворо јагњади

У домаћинству породице Мартић из Доњег Црњелова овца је ојагњила четворо јагњади. Ово је врло риједак случај, а власници кажу у изјави БН телевизији да су врло срећни што се овај феномен догодио баш на њиховој фарми.

Република Српска 12.10.2017 | 12:56
Овца ојагњила четворо јагњади
Драгиша Мартић из Доњег Црњелова када је дошао на свој ранч гдје гаји стоку дочекало га је изненађење.

Овца је ојагњила четворке,што је права ријеткост.



“Обрадовала нас је,ово нисмо очекивали. Имали смо двојке и тројке, али четворке први пут. Дешава се да романовска овца ојагњи више али код обичних оваца то је права ријеткост”, каже Мартић.

Прави разлог за то не зна,али зна да се у њихов одгој улаже много бриге и љубави коју су сада овце на овај начин узвратиле.

“Око њих има много посла али када нешто волиш да радиш ништа није тешко. Прије их је било преко двије стотине а сада их има седамдесет. Јагње се два пута годишње у прољеће и јесен", прича Мартић и додаје да поред оваца брине и о 35 бикова, свињама и живини.

Обрађује 250 дунума земље, има око 40 пластеника. Истиче да је ова година била добра за поврће али лоша за житарице због суше.

Као и сви пољопривредници и он је суочен са разним проблемима јер нема помоћи, ни подстицаја.

“За овце не добијам ништа,за бикове нешто мало подстицаја који се не исплаћује редовно. Највећи проблем је тренутно што на фарми немам струју јер ми треба много новца да је прикључим на далековод који је удаљен 250 метара. Струја би ми много олакшала бригу о животињама", каже овај вриједни домаћин.



Једно је сигурно да се од гајења оваца може да живи, па тако и Мартићи превазилазе разне препреке и проширују своје животињско царство, а ове четворке су дошле као награда.



(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

12.10.2017 11:03

Браво домаћине! Нека ти је берићетно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

12.10.2017 18:12

мора баја кумовати

Name

Дубраwка

12.10.2017 11:06

Диивно,Бог награди вриједне!Јос да им Ел.БН. поклони струју,нпр...Цеститам,цеститим домацинима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wалтер .

12.10.2017 15:25

Масала некаје на хајр .

ОДГОВОРИТЕ