Ovca ojagnjila četvoro jagnjadi

U domaćinstvu porodice Martić iz Donjeg Crnjelova ovca je ojagnjila četvoro jagnjadi. Ovo je vrlo rijedak slučaj, a vlasnici kažu u izjavi BN televiziji da su vrlo srećni što se ovaj fenomen dogodio baš na njihovoj farmi.

Republika Srpska 12.10.2017 | 12:56
Ovca ojagnjila četvoro jagnjadi
Dragiša Martić iz Donjeg Crnjelova kada je došao na svoj ranč gdje gaji stoku dočekalo ga je iznenađenje.

Ovca je ojagnjila četvorke,što je prava rijetkost.



“Obradovala nas je,ovo nismo očekivali. Imali smo dvojke i trojke, ali četvorke prvi put. Dešava se da romanovska ovca ojagnji više ali kod običnih ovaca to je prava rijetkost”, kaže Martić.

Pravi razlog za to ne zna,ali zna da se u njihov odgoj ulaže mnogo brige i ljubavi koju su sada ovce na ovaj način uzvratile.

“Oko njih ima mnogo posla ali kada nešto voliš da radiš ništa nije teško. Prije ih je bilo preko dvije stotine a sada ih ima sedamdeset. Jagnje se dva puta godišnje u proljeće i jesen", priča Martić i dodaje da pored ovaca brine i o 35 bikova, svinjama i živini.

Obrađuje 250 dunuma zemlje, ima oko 40 plastenika. Ističe da je ova godina bila dobra za povrće ali loša za žitarice zbog suše.

Kao i svi poljoprivrednici i on je suočen sa raznim problemima jer nema pomoći, ni podsticaja.

“Za ovce ne dobijam ništa,za bikove nešto malo podsticaja koji se ne isplaćuje redovno. Najveći problem je trenutno što na farmi nemam struju jer mi treba mnogo novca da je priključim na dalekovod koji je udaljen 250 metara. Struja bi mi mnogo olakšala brigu o životinjama", kaže ovaj vrijedni domaćin.



Jedno je sigurno da se od gajenja ovaca može da živi, pa tako i Martići prevazilaze razne prepreke i proširuju svoje životinjsko carstvo, a ove četvorke su došle kao nagrada.



(BN televizija)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragan

12.10.2017 11:03

Bravo domaćine! Neka ti je berićetno!

ODGOVORITE
Name

Oo

12.10.2017 18:12

mora baja kumovati

Name

Dubrawka

12.10.2017 11:06

Diivno,Bog nagradi vrijedne!Jos da im El.BN. pokloni struju,npr...Cestitam,cestitim domacinima!

ODGOVORITE
Name

Walter .

12.10.2017 15:25

Masala nekaje na hajr .

ODGOVORITE