Оптужница против Делимустафића

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужнице Тужилаштва КС у предмету Правда, потврђено је из овог Тужилаштва јутрос.

Босна и Херцеговина 12.10.2017 | 11:44
Оптужница против Делимустафића
Како пише у саопштењу, Суд је потврдио оптужницу против Алије Делимустафића и још 37 особа и осам фирми због кривичних дјела организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, повреда закона од стране судије, прање новца, кривотворење исправе, превара и помоћ починиоцу након извршеног кривичног дјела.

Алија Делимустафић оптужен је да је од 2009. до 2016.године организиовао криминалну групу која је, између осталог, незаконито књижила и препродавала некретнине углавном умрлих особа на подручју Кантона Сарајево.

Дакле, у судским поступцима које је водила суткиња Лејла Фазлагић Пашић, некретнине са умрлих књижили су на чланове организације и родбину, а потом су их склапањем уговора продавали трећим особама.

Почињењем поменутих кривичних дјела стекли су противправну имовинску корист у износу већем од 10 милиона марака. Истовремено, наставља се истрага против других особа, каже се у саопштењу.

Иначе, током истраге у предмету „Правда“ изузетна сарадња остварена је са тимом истражитеља Федералне управе полиције, хрватским Ускоком те истражитељима Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, СИПА-е и Пореске управе ФБиХ.

Алија Делимустафић је био министар полиицје у ратној влади БиХ.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Напријед

12.10.2017 12:24

Подигли оптужницу, зашто када ћете их ослободити?! Срамота, перете се! Недјела тужилаштава и судова на нивоу комплетне БиХ се не могу опрати. Смрдите на неправду, криминал, политичке манипулације И ТАЈ СМРАД ЋЕ НА КРАЈУ И ВАС У ТЕШКИМ МУКАМА УГУШИТИ. "ЗЛО РАДИТИ, А ДОБРУ СЕ НАДАТИ НЕ МОЖЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далида

12.10.2017 12:51

Није бас тако,али си близу. Ипак треба да постанем дрзавни тузилац,а овај слуцај ми добро доде у каријери.

Name

ЗНАС ЗАСТО

12.10.2017 13:10

ВИДЈЕЛИ ОД ДОДИКА СТА ОН РАДИ ПА И ОНИ ТО СРБИ ОСЛОБАДЈАЈУ ВИДИТЕ КАКО СУ ОСЛОБОДИЛИ ОРИЦА СВАКА ИМ ЦАСТ

ОДГОВОРИТЕ