Optužnica protiv Delimustafića

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnice Tužilaštva KS u predmetu Pravda, potvrđeno je iz ovog Tužilaštva jutros.

Bosna i Hercegovina 12.10.2017 | 11:44
Optužnica protiv Delimustafića
Kako piše u saopštenju, Sud je potvrdio optužnicu protiv Alije Delimustafića i još 37 osoba i osam firmi zbog krivičnih djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca, krivotvorenje isprave, prevara i pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Alija Delimustafić optužen je da je od 2009. do 2016.godine organiziovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

Dakle, u sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili su na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama.

Počinjenjem pomenutih krivičnih djela stekli su protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka. Istovremeno, nastavlja se istraga protiv drugih osoba, kaže se u saopštenju.

Inače, tokom istrage u predmetu „Pravda“ izuzetna saradnja ostvarena je sa timom istražitelja Federalne uprave policije, hrvatskim Uskokom te istražiteljima Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, SIPA-e i Poreske uprave FBiH.

Alija Delimustafić je bio ministar poliicje u ratnoj vladi BiH.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Naprijed

12.10.2017 12:24

Podigli optužnicu, zašto kada ćete ih osloboditi?! Sramota, perete se! Nedjela tužilaštava i sudova na nivou kompletne BiH se ne mogu oprati. Smrdite na nepravdu, kriminal, političke manipulacije I TAJ SMRAD ĆE NA KRAJU I VAS U TEŠKIM MUKAMA UGUŠITI. "ZLO RADITI, A DOBRU SE NADATI NE MOŽE".

ODGOVORITE
Name

Dalida

12.10.2017 12:51

Nije bas tako,ali si blizu. Ipak treba da postanem drzavni tuzilac,a ovaj slucaj mi dobro dode u karijeri.

Name

ZNAS ZASTO

12.10.2017 13:10

VIDJELI OD DODIKA STA ON RADI PA I ONI TO SRBI OSLOBADJAJU VIDITE KAKO SU OSLOBODILI ORICA SVAKA IM CAST

ODGOVORITE