РС је економска периферија БиХ

Економски експерт Алекса Милојевић у разговору за Вијести. ба упозорава да је БиХ презадужена земља, а нарочито РС, јер је два пута више задуженија у односу на ФБиХ.

Република Српска 12.10.2017 | 07:59
РС је економска периферија БиХ
"То ће бити велики проблем у будућности, јер оног момента када се наш девизни курс ослободи административне стеге, тај дуг ће се као вода разлити на укупан простор БиХ. У пракси то значи да ће грађани ФБиХ враћати дуг РС, истиче Милојевић. 

Коментаришући информацију о фискалној одрживости БиХ у којој је наведено да је задуженост РС у 2016. години  близу границе лимитиа јер износи 57,5 посто БДП-а, он каже да је критеријум ЕУ и ММФ-а потпуно погрешан и да су сасвим други критеријуми мјерења задужености.

"Задуженост од 60 одсто нема никаквог реалног основа. Међутим, овај критеријум је добар за ММФ, јер на тај начин ова институција може да прода више новца", рекао је Милојевић,

Он је мишљења да је БиХ презадужена земља, а нарочито РС, јер је два пута више задуженија у односу на ФБиХ.

"То ће бити велики проблем у будућности када се наша валута ослободи и када не буде овако чврст административни курс. У том моменту грађани ФБиХ ће морати платити више од двије милијарде КМ за РС. То ће бити велики проблем и велико питање у нашој будућности. Међутим, данас нико на то не обраћа пажњу и не мисли о томе, јер је чврст административни курс и тај проблем је прикривен, али се једном мора показати", казао је Милојевић.

Каже да је други показатељ презадужености чињеница да је РС прије 15 година, када је на власт дошао Милорад Додик, прираст друштвеног производа био је 300 милиона, а враћали смо 100 милиона.

"Сада имамо прираст од 50 милиона, а дужни смо 850 милиона. А каже се да нисмо презадужени?! Замислите да у џепу имате једну марку, а да сте дужни 12 марака", казао је Милојевић, додајући да оног момента када отплате дуга прерасту прираст друштвеног производа, тада наступа апсолутна задуженост.

"Било би логично да отплата дуга изности барем половину прираста друштвеног производа, а да друга половина остаје за развој. Међутим, код нас су отплате дуга далеко веће од прираста друштвеног производа. То значи да је наша презадуженост потпуна", рекао је он, додајући да је критеријум ЕУ и ММФ-а  колонијални критеријум како би се продало што више новца, а ми што више задужили.

"То значи да своју судбину потпуно предамо њима у руке, а мислим да смо ми то завршили. Ко зна шта нас све чека... ", казао је Милојевић.

По њему садашње елите немају никакву идеју како да направе друштвени производ, оне само размишљају о репрограму дугова, а то је управо циљ међународних кредитора - да се задуже генерације и да се дуг не може вратити.

"Када би они заиста хтјели да им се врати дуг, одавно би престали са задуживањем, односно престали би да дају кредите, јер знају да се ти кредити не могу вратити", навео је Милојевић.

По њему све ово указује на неспособност власти у Републици Српској и потпуно економско уништење.

"Нажалост, РС данас је економска периферија БиХ јер је према свим економским показатељима ФБиХ далеко испред ње. Чињеница да ФБиХ биљежи повећан раст директних пореза значи да има привреду. РС нема директних пореза зато што нема привреде", рекао је Милојевић.

(БН/Вијести)

Коментари / 87

Оставите коментар
Name

Цивција

12.10.2017 06:07

Свима је то јасно осим Ртрса,Цар сатри је го.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.10.2017 07:39

Миле добро ради посао, поздрав из федерације.

Name

РС ПЕНЗИОНЕР,

12.10.2017 08:02

ВЕЦИНИ ГЛАСАЦА У РС ЕКОНОМИЈА ЈЕ ТОТАЛНО НЕБИТНА- ОВА ВЛАСТ ЈЕ ДАВНО ПРОПАЛА,АЛИ НИКО ЈЕ НЕ МЈЕЊА ЦЕГА СЕ БОЈИ НАРОД У РС САРАЈЕВА ИЛИ ДОДИКА,?

Name

паре- ре па

12.10.2017 08:10

Рс је двоструко задуженија у односу на Ф БиХ, с обзиром на број становника који је у федерацији дупло већи значи да је ЕрЕс 4x више задужена. Вријеме је да се прерасподјела од ПДВ-а правичније дијели, већ до сада су стотине милиона из Ф БиХ дате мањем БХ ентитету преко ПДВ-а. То се мора зауставити.! доста је, нека велики Баја штампа бонове и дијели својим бирачима.

Name

експерти

12.10.2017 10:20

Код нас експерти нису имали ни приватни киоск.

Name

па сад бас

12.10.2017 10:43

Пуно прица а ниста није рекао, сто би ФБиХ врацала те дугове, глупост, дугове плаца дрзавна каса приоритетно па онда ста остане дознаци ентитету, друго КМ це увијек бити везан за ЕУР док не постане ЕУР, једино ста је тацно да је ФБиХ у много бољем полозају, телекоми нису продати, мања је задузеност, стабилнији будзет боља економија.

Name

Сарајлија

12.10.2017 17:59

овај ре пензионер, је најбоље питање поставио, цега се срби боје срба или додика, па код нас у сарајеву сваки викенд људи долазе са пала и из лукавице у ноцни зивот, и сви се зајебајемо и пијемо до јутра, људи рат је просао прије 25 година,вас додик дрзи ко да је 1997 година факат, а он мултимилионер, а он по новом саду гради не зграду, него насеље зграда,будале једне глупе.... хоце ли опет референдум....

Name

ЦТПАЈО

12.10.2017 19:48

Господин Алекса је рекао истину, док Додо прица о србовању и завадза народ Федерација постала Ел Дорадо за нас и то давни дана, имају паре везе, инвеститоре, све им је боље, довољно је видјети како се Сарајево гради и какав возни парк имају, а он српски народ у црни забио , теско нама браћо, за нас је Федерација иностранство па идемо тамо да радимо, ето ста нам СНСД направи, биједу од нас, а ја Позивам српски народ на устанак и сви да подрзимо СзаП , горе нам не може бити, може само боље

Name

Ре.Сарајлија

12.10.2017 21:21

Заболи тебе сто су оцеви истих тих са којима "пијес и заЈебајес се" дрзали ти град под опсадом цетири године, убијали народ, дјецу,...погани распали балијо...многе јос ископавају из масовних гробница,.. фенси ретарду малоумни.

Name

Нада

14.10.2017 16:26

Што овај човјек није на мјесту Вјекослава Беванде или Дениса Звиздића, који се очајнички покушавају дочепати још пара од ММФ-а. Морам признати, ја сам ово све знала и прије али народ о томе не размишља.

Name

Бајина башта д.о.о.

12.10.2017 06:08

Операција је успјела, пацијент је мртав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак Миле

12.10.2017 14:11

Змај од босне, зива легенда,..одрадио је лавовски посао, пуна подрска!

Name

ап

12.10.2017 06:12

РС је остала у 90 тим годинама јер су и данас код нас угледни привредници бивши пијачари за разлику од ФБиХ која се развија ( свака им част ) јер су људи озбиљно схватили посао и начин пословања.Улаже се и у производњу у ФБиХ тако да ће се за коју годину ићи тамо радити јер ми смо толико пропали да нам је постао успјех када се неко запосли на будзет.Треба проћи кроз Тузлу,Живинице,Јелах,Тешањ а посебно Грачаницу а не сиједити и паметовати и кривити Додика.И код њих политичари краду ал су радан народ и са циљем док у РС се прво пије кафа у кафићу па онда иде на посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

12.10.2017 06:41

Знаш ли ти колико ја знам Срба из И.Сарајева који раде у Сарајеву и то добри момци супер и кажу боли ме дупе за РС док овдје примам плату чак и живе у Сарајеву,доста је ба народу национализма вјеруј ми обилаазим пословно доста и РС свима је вода до врата дошла.

Name

Ре

12.10.2017 06:42

Маса људи из РСа иде у Ф БиХ да ради,поготово око Сарајева и Горазда.

Name

Србин

12.10.2017 08:53

Видите, можете само да лајете на Републику Српску и ништа више.

Name

ап за србина

12.10.2017 11:29

Није то лајање.Ја сам Србин ал мислим да гледам реалније од тебе,ништа више.Можда си ти и члан неке странке или радиш на будзету ал знај да је и томе крај,још мало.Питаш ли се куда ћеш тада ?

Name

Ре Србин

14.10.2017 05:07

Оћеш мало сламе да презалогајиш, па настави са србовањем.

Name

Бале Баки

12.10.2017 06:16

Мање висе све је тацно. Али није навео и неке позитивне ствари које рс има а федерација не. Федерација нема нови хеликоптер нит сервис за свиту великог водје. Немају цак ни авион а знамо да само богати имају своје авионе и остале луксузне ствари. Додусе тај авион посто рс нема спољне политике нит иког да слузбено путује по свијету не слузи сврси за коју би требао да је намијењен ал лијепо је знати да неки министар мозе повести другарицу мало до плазе у Црну Гору или у сопинг мозда до Италије или Грцке,мозе мозда повести и зену ни то није срамота. Имамо и премијерку која мора да буде у форми због теских одлука које доноси (знамо да се она пита за све у влади цак сваки пут зна и дневни ред прије сједнице и то без да јој га из Бајиног кабинета издиктирају) а то се постизе редовним одласцима на плазу а то не мозе пјеске далеко је. Или кад треба да се прода стан и донесе ста кеса без да се ко неки у Србији иде код тетке у Канаду и то не мозе пјеске. А то све федерација нема цак и јабуке руцно беру без модерне технике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.10.2017 14:14

Добарррр, браво....

Name

Реал-ан

12.10.2017 06:23

Све дјелимо па и дугове ко у брацној заједници, само постено па ко кога ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

12.10.2017 08:06

Јест ако немас предбрацни уговор. А ентитети га имају.

Name

Циа Гиованна

12.10.2017 06:24

ТО ГРАДЈАНИМА И ТРЕБА КАДА ПОРЕД ОЦИЈУ СУ СЛЕПИ А И ГЛУВИ ИЛИ 24Х. СПАВАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

12.10.2017 06:28

Када Економски експерти причају онда су издајници и мрзитељи свега што је српско,е онда се нађе неко ко има двије године обданишта и почне прдити о економији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха,ха

12.10.2017 06:32

Кад ово сазнају грађани Федерације организоваце референдум о оцјепљењу од РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.10.2017 07:00

Познато је то све. Не само то, велике федералне фирме попут Превента откупљују од Владе РС-а обвезнице којима се свако мало задужује, а приспјеће је за неких 5 година. Много фирми у РС-у је прешло у федералне руке и тако даље, и тако ближе.

Name

Индијанац

12.10.2017 07:41

Нема ту референдума. Дуг се наплати тако што се заплијени имовина и предузећа у власништву 113% ентитета и преведу на Федерацију. Неће више мекињаши морати путовати у "гори" дио мрске им бејха на посао, радит ће за федералце у сред срБББске земље!

Name

Прави Индијанац

12.10.2017 08:11

Само сањај. Вама ће Хрвати ускоро да покупе добар дио територије па ћете доћи до СРБА да вам помогну.

Name

@лажни индијанац

12.10.2017 09:16

Ти само сједи, сањај референдум и помоћ два аутобуса усташке копилади из Лиштице да вам праве велику србијицу и велику ндх, само сједи и грицкај нокте. Док ти чекаш АНКЕТУ, ја и сви моји пријатељи радимо и живимо живот. Успут се покоја маркица уштеди за "ванредне" ситуације. Као на примјер за сљедећу тракторијаду коју призивате сваки дан. Никада више комшије и сусједи неће имати прилику да хињски пале Босну и Херцеговину, никада. Не само да смо спремни у сваком моменту, једва чекамо... У међувремену купујемо земљу и имовину искључиво од таквих лајаваца попут тебе, великих срба и великих хрвата. Купујемо испод сваке вриједности јер знамо да сте очајни и без динара... ❤❤❤❤❤

Name

@Индијанац

12.10.2017 11:49

Ти си "заборавио" с ким су Усташе убијале Србе? Каже ли ти нешто "Ханџар дивизија", "Хрватско цвијеће"? Један мој предак је 1941. кренуо са другим Србима у партизане, група је стигла до Грачанице, питали неког муслимана да преспавају код њега на тавану штале а он их одао усташама. Стрељани су 13.09.1941. у Добоју. Он је био студент. Тим пријећењем само показујете своје право лице, тако да те могу само охрабрити на искрености. Зашто да нам причате бајке о "равноправности" у БиХ када имате друге планове?

Name

Денки

13.10.2017 08:17

1941... 1941 ? Јос мало па стотину година ... Напредујемо ;)

Name

ТангоКеш

12.10.2017 06:34

Овај лаже. Ми смо бољи и напреднији дио БИХ, каже прешедник и дама са беле чизме. Ми смо економска велесила каже и статистика наше владе. Ко се само усуди да зуцне да нисмо, летиће као друг Шњегота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

12.10.2017 08:56

Лажете као пси, Републици Српској не треба федерација пропале бих, још мање њени назови становници су потребни Србима из Републике Српске, ајде више лажови.

Name

СРБИН

12.10.2017 09:59

Рс је пропала народ гладује и најбједнија смо регија у Европи! Федерација је јака и моћна и она је Елдорадо за пропалу и биједну рс!!!

Name

упс

12.10.2017 06:34

Браво ДОКТОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

12.10.2017 06:34

Човјек све једном реченицом објаснио: "Нажалост, РС данас је економска периферија БиХ јер је према свим економским показатељима ФБиХ далеко испред ње. Чињеница да ФБиХ биљежи повећан раст директних пореза значи да има привреду. РС нема директних пореза зато што нема привреде", рекао је Милојевић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оцигледно је

12.10.2017 14:23

Та пропала периферија је у ствари резерват који изумире. Нема дилеме, крај се близи.

Name

ово је проблем

12.10.2017 06:35

Додик гради некакву "своју каријеру" веома себицно на рацун градјана, а у погледу финанција је неодрзиво да финанцира свој апарат без задузивања. Његов курс економисања не даје резултате који могу оправдати таква улагања. Његов циљ да као предједник СНСД-а добије изборе је оно сто га одвраца од главног, а то је економски просперитет градјана и (у погледу достизања тог циља) сарадња са свим субјектима друства па и са опозицијом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

слажем се

12.10.2017 08:04

Слажем се али ако ћемо реално и народ је крив за ово стање! 15 година њима влада лик који стално поновља референдум за независност референдум референдум и тако даље! А да питамо све снсд-овце који су запослени у заједничким институцијама или у мрској им федерацији да ли су за оцепљење али искрено да одговоре велики баја би се с...о какви би резултати били. Само питање гдје би радили после оцепљења одмах престаје свако паламуђење о референдуму!

Name

неутралан

12.10.2017 06:58

Када је Златко Лагумдзија рекао да це РС и Федерација бити као Истоцна и Западна Њемацка, цијела РС се „грохотом смејала“. Имам осјецај да це и сам Лагумдзија то вријеме да дозиви...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре неутралан

12.10.2017 08:25

Сјећам се те Лагумџијине изјаве, нисам јој придавао неки значај, по садашњим параметрима велике су шансе да се то и оствари. Мислим да и Лагумџија није очекивао тако брзо тај сценарио, данас је Додиг у федерацији омиљен политичар а зна се зашто.

Name

Србин

12.10.2017 13:15

Свима у федерацији срећан пут и далеко вам лепа кућа. Само Република Српска багро.

Name

ре

13.10.2017 11:07

Куда "срећан пут" србине,? БиХ је јединствена Држава, тренутна тема је катастрофална економска ситуација у ентитету РС, шта теби није јасно? Ако ти се тема не свиђа пређи на "парове".

Name

Па

12.10.2017 06:58

Е вала ми је доста и овог демагога, гори је и од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лала

12.10.2017 07:11

ПРАПОТОПСКИ ЕКОНОМИСТА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххх

12.10.2017 10:01

А шта мислиш лала, да ти случајно ниси имбецил.

Name

Ре Лала

13.10.2017 15:40

Ти би мозда младјаног Кузмановица, Радмановица или Спирица? Респект за доброг цовјека и великог струцњака. Професоре, поведите овај народ из И дијела, само ви схватате колико је критицно стање код нас.

Name

Есад

12.10.2017 07:19

Како спријецити да се дуг рс. прелије у федерације? ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

не мозе

12.10.2017 07:43

Нема преливања...то су пусти снови РС-а.... зна се ко је и колико пара дузан и на који нацин су се кредити узимали.... зна се ста је и колико Федерација....колико РС а колико БиХ....и свак це своје да враца....

Name

блбл

12.10.2017 08:38

Све док постоје ентитети нема бриге. Ентитет РС це сам молити да се укине. Проблем је сто смо ми у РС посвецени 100 % само политици. Ко је кога преварио,референдуми,Техеран,пренос надлезности,оцепљење,суд,тузиластво,војна неутралност,сукоби са опозицијом... Из Федерације набацују лопту насим политицарима па се као несто буне,критикују,зале...а ови наси се хватају на мамац. Они у ствари раде максимално да поправе своју економију не обазирујуци се ста Баја млати и Цовиц кука. Све док се у РС само прица о политици,оцепљењу... тако се прави простор несигурности за било каква улагања овдје. Не да неце доци нови инвеститири вец и ово мало насих прелази у Федерацију. тактика Федерације је перфектна. Свака им цаст.

Name

Драган

12.10.2017 09:11

Есаде, твоји овако купују Реп. Српску...а ми се полако пакујемо, сваки дан по неколико породица оде заувијек...сиротиња, која остаје, се нада неком чуду или да их нико неће дирати...све у свему, претужна слика за мој народ! Хрватска, БиХ и Косово...0-3 губимо.

Name

РАСПУЦХИН

12.10.2017 07:32

Све је тачно рекао г. Милојевић али постоји неколико лажи на које пристају и позиција и опозиција али и "јавна" РТРС и опозициони медији. Сви те лажи користе за промоцију својих "аргумената" у нападима једних на друге а стање је сваким даном све теже. Две , од те гомиле лажи са којима живимо , су "просјечна плата" и "потрошачка корпа". Режиму ове лажи користе како би одржали нереално високе плате запосленима на "државним јаслама" а управо је редовита исплата тих плата разлог за енормно задуживање. Опозиција их опет користи за напад на режим јер су те плате испод разине просјека у ЕУ али не говори о томе какви су стандарди те исте ЕУ по питању броја запослених на "државним јаслама" али и односу према странкама као и однос плата запослених у производњи и "државних службеника". Тај однос је скоро увјек у корист радника у производњи. И синдикати користе ове лажи али они су циркус за себе. Стање је још и горе а и то свако из свог разлога прећуткује. За коју годину ће велики број људи стећи "старосни услов" за пензионисање али велики број неће испунити услов који се односи на године стажа. Они запослени на "државним јаслама" немају тај проблем јер безбрижно чекају "заслужене" и за ове прилике солидне пензије које су остварили на основу припадности режиму и неизрађени чекају дубоку старост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Распутин

12.10.2017 08:33

Можеш зарадити пензију али ако нема оних који би попунили пензиони фонд а то су запослени можеш фућкати на пензију . Људи у РС немају идеје гдје је сад РС јер не гледају даље од носа.Кад нема привреде нема онда ничега . РС је пропала ако се дубље размишља . На дуже стазе нема шансе да буде одржива . Одакле попуњавати све те фондове ако нема привреде. Привреду у РС је немогуце изградити без огромних задужења. А да би се задужио мораш имати средства за враћање која РС нема нити ће имати. Зато сва ова гонгула око свега само не око привреде и развоја. На све начине се скреће пажња са најважнијег сегмента живота : економија. А то успјешно ради и режим и опозиција. Њима Орици и ала Орици добро додју да могу попљувати грану на којој сједе. Толико о њиховој култури и образу. Кад су у стању да примају плату од државе а у исто вријеме да писају по њој као неку одвратну ствар говори о њиховом образу.Продали би матер за новац.

Name

@ Ре распутин

12.10.2017 09:11

Управу си, тренутно за државну институцију УИО БиХ треба преко 100 радника, шта мислиш да ли ће снсд-овце покушати неког свог углавити на државни буџет?? овамо кљукају народ БиХ пред распадом а иза завјесе се нешто друго ради, то само ћорави и глуви не примјећују и неписмена сиротиња са два зуба у глави.

Name

Валентин

12.10.2017 07:39

РС је економски заостала иза цијелог региона. Да људи не одлазе у федерацију и вани да зараде, остали би само старци и буџетлије у њему !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕТЗ

12.10.2017 07:58

Разумијем ја ста овај прица, али у сустини све је ово јадно да јадније не мозе да буде. Исти q...ац вази за Хр, Ср итд итд. Исто ср.ње само друго паковање. Нек се наси политицари возају у С-цалассама, Аудијима А8, Бмw 7 серие итд итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрxхе

12.10.2017 08:08

За најдаље 5-6 година це отици критицна маса радно способних одавде, а онда се прво доци до слома фонда ПИО а затим и комплетног система.

ОДГОВОРИТЕ
Name

залосна реалност

12.10.2017 10:16

Овај степен је вец сада достигнут!

Name

Карадоз

12.10.2017 08:14

А јок, ако би досло до такве ситуације Федерација се одваја а ПЦ нека сама враца своје дугове или нек их удруси са Србијом ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

12.10.2017 08:17

Додик је давно рекао да му је "ФБиХ иностранство". Сад знамо и засто. Увијек су људи исли у иностранство да зараде за зивот. Није ни цудо сто људи код Сарајева цекају некога да их неко позове, па макар да дрва цепају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

12.10.2017 08:28

Тако је професоре Алекса. Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ 4 евер

12.10.2017 08:42

Само ви и даље Србујте,пишите декларације, референдуме и лажите себе да сте велики јаки моћни и на крају најпоштенији .Вама не помозе нико. Психолошке случајеви су најтежи облик болести за које нема лијека. Него се “држи воду док мајстори оду” је једина терапија. А терапија се спроводи у великом обиму. Умирете и одлазите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ ФИРСТ

12.10.2017 09:05

Права дијагноза. Ни Карадјиц не би бољу поставио. Пардон Доктор Дабиц.

Name

харе

12.10.2017 08:43

Нека вам је Срби Бог на помоци, па и нама са вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

12.10.2017 08:44

Великибреспект годподину Алексу Милојевицу професионалцу.Али како пробудити народ РС да једном свате како наркомана који је зависан као ови од бајине идеологије изљецити пробудити из коме у којој су .Сад це господинс прогласити издајицом Србског народа Бакировим плацеником русиоцем РС.Све би урадили за свој полозај врецу новца само и само да остану ту гдје јесу и на полоззју гдје јесу.Треба доци до стања пропасти катаклизме и видјеце се како мисеви мјењају боје страну морал и етику.Док год су ту на тим функцијама гдје су вјероваце у бајине бајке Ја те лазем ти се правис да ми вјерујес и нама добро али кад се то све разводни бице весело село весело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

12.10.2017 09:15

Привреда у РС не постоји а политицке елите је и не зеле јер се боје ситог радника . Друство је досло у фазу кад нису позељни они који мисле а они који мисле другације су непријатељи.Али док год ове елите исплацују пензије и плате администрацији имају вецину и подрску а незадовољних је све мање јер одлазе из ове земље трбухом за крухом.Плате за горе наведене су прво обезбједиване продајом фирми и имовине, затим кредитима медународних институција и банака а посто је и ту изгубљено повјерење ,данас због недорецених прописа средства обезбједују из домаце стедње путем обвезница и трезорских записа. Кад и ту операцију доврсе онда це им бити једини избор да нас уведу у сукобе и нестајање а себи егзистенцију у иносранству са попљацканом и украденом имовином и новцем.Други сценарио они нити знају нити разумију нити зеле овај је за њих најбољи и најповољнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

12.10.2017 09:41

РС се најкасније за 3 године укинути тј. угасити. Бусајте се у прса колико год хоцете пљујте по БиХ као држави и говорите да не постоји Итд Итд .. Ако морам некоме објаснити овај сценарио онда је стварно поглуп да и кад би објаснио не би схватио .мозда чак и сљедеће године на састанку у Енглеској се и деси тако нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.10.2017 10:53

Само Додика прогурати јос један мандат и мирна Босна.

Name

ре.РЕ

12.10.2017 14:53

Миле је зива легенда. Обавља посао темељно. Пуна подрска Милораду златном љиљану, насем газији

Name

Тк

12.10.2017 10:36

Милораде одвојите се од нас, гдје је тај референдум,ми нећемо ваше дугове. Поззз из Федерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

12.10.2017 11:22

Једна конобарица из Лукавице ради веч неколико година у кругу Жељезничке станице у Сарајеву и ништа јој не фалиЧак шта више власник је санђаклија.....Прекините људи више србовање од њега се не живи нити прави зимница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД. СРБ.

12.10.2017 11:42

Доста висе ``експерата`` комуниста. Да Ви господине покусате унуке цувати... Молим Вас јавите нам где и како се добија валидан папир да се постане ``експерт``. Морам Вас обавестити ; ``Друг Тито се неце вратити``. Вас казивања су све само не експетска....!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.10.2017 12:20

Треба да будеш Еxперт да сконтас какво је стање у РС ?

Name

питам

12.10.2017 13:59

Е Бакире, Бакире.....дје це ти дуса? Ста то радис са рс и тога народа? Цц,,ццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоско

12.10.2017 14:36

А мени изгледа да је и твоје познавање реалне економије периферно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Нераде

12.10.2017 15:38

Добро нам иде...јос мало па це нам и за федерацију требати визе...нема везе имамо ми насег бају и референдуме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

12.10.2017 18:34

Па вјеруј ми да би се могло десити. Мени не треба нико ко неце са мном и слободно ви идите а мени је довољно 1000м2 да покренем бизнис. Вама и онако увести визе да не мозете добити посао.

Name

Маxо

12.10.2017 16:30

Професор Милојевиц је 99% у праву али он има јос неко размисљање из доба Социјализма у Еx_Yу а то је да би Влада требала да прави Фирме и запосљава раднике јер 90% становниства нема неког Капитала да би несто озбиљно направила. Медјутим ми висе немамо Социјализам и до тога бар у дослиједно вријеме неце доци сто ради ММФ али и ЕУ која би такве ствари блокирала јер у Капитализму тога нема. Реално гледано дугорноцно и РС и БиХ немја неку сјајну будуцност јер мало је Подузетника и људи са идејама да буду конкурентни на трзисту ,а цак и да има Демографска слика оба ентитета гдје је просјек старости ок о 44 године је висе него лоса. Сваке године Умре један средњи град висе него се роди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

12.10.2017 21:31

44 године просјек старости срба, 38 просјек код босњака, то није исто, босњаци јос увијек нису у минусу, а срби јесу вец 10 год. провјери статистику ако не вјерујес.

Name

Хајде већ једном ...

12.10.2017 18:29

па зар је толики проблем срушити Додика и спасити што се да спасити. Већ одавно се све зна, према томе чему колективно понашање које је идентично овцама у тору, питам се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не, ни слуцајно

12.10.2017 21:37

Нека Милорада јос мало, довољно је и ово до сада сто је урадио, али нека га јос до краја творевине. Посто је потпуно урусио, распродао, и обезвриједио ерес, треба му као награду дозволити да се намири са ледја својих дјикана поданика. Такав је договор. Пропали стецајни ентитет је претворио у највецу биједу и сиротињу у Европи. Свака му цаст.

Name

Србин

13.10.2017 09:03

Довољно је Срба у Републици Српској, за муслимане, довољно. Ал сте запенили, боже ме сачувај.

Name

Филипс

13.10.2017 09:48

Немате никоког паметнијег докле ти будала сто само прицају једно те исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Еxперт

13.10.2017 13:12

Чуј еxперт. доста нам је еxперата и било чега, наравно у канцеларији и виртуелном свијету. Господине Милојевићу, ако си такав еxперт окупи и остале еxперте из осталих грана, обећајте народу, да ћете нас избавити из ове агоније, сви ће вас подржати. Овако, само предавање у магли и о магли, боље је повуците се. Доста нам је свега више, а посебно разно разних експерата, ухватите се са реалношћу у којој се налазимо, а не у виртуелном свијету....

ОДГОВОРИТЕ
Name

галеб

13.10.2017 22:07

Милокраду па у вецини народа ниста незнаци дузницко ропство да знаци тај народ би одавно отјерао ту власт на смеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филипс

14.10.2017 13:24

Немат никог паметније само неке будале . Ко тај матори

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан из Модрице

14.10.2017 14:04

Већ се добро назире који је бољи од ова два ентитета, жао ми је што морам рећи али то је ФБиХ. МИСЛИО САМ ДА ЋЕ ТО БИТИ ТАКМИЧЕЊЕ КО ЋЕ БИТИ БОЉИ ! Привредници у ФБиХ СУ МНОГО СУСРЕТЉИВИЈИ У СМИСЛУ ПОСЛА ОД РС-а.

ОДГОВОРИТЕ