ЕК: Партизан немоћан у Берлину, -26 на премијери!

Кошаркаши Партизана доживели су убедљив пораз од АЛБЕ 111:85 на премијери Еврокупа. Овако се не игра кошарка - Партизан без одбране погинуо у Берлину! Алба прегазила црно-беле на старту Еврокупа - 111:85!

Кошарка 11.10.2017 | 22:15
ЕК: Партизан немоћан у Берлину, -26 на премијери!
Вилијамс-Гос са два коша најављује добар меч Партизана, али црно-бели брзо улазе у серију грешака, дозвољавају домаћину лагане кошеве и АЛБА брзо стиже до 12:4. Партизан успева да смањи на 14:10, након чега је уследила десетоминутна пауза због проблема са семафором, а кад су се екипе вратиле на паркет, Батерфилд "веже" седам поена и доноси домаћину прву двоцифрену предност (23:12). Агресивни Милер уз подршку Маринковића смањује на -6, али АЛБА добија први период са 30:21.

Немци контролишу скок и агресивном игром у рекету настављају да повећавају разлику, предвођени Сивом и Шнајдером средином другог квартала стижу до +20 (46:26). Крајем полувремана Партизан успева да се мало разигра у нападу, Милер, Величковић и Маринковић смањују на -13, али у самој завршници Сиве "веже" пет поена и враћа АЛБУ на 57:39 на полувремену.

У наставку меча АЛБА је рутински одржавала стечену предност, црно-бели су само на моменте успевали да вежу неколико успешних напада, али је домаћин одмах заустављао налете, па је Партизан константно био у заостатку 15-20 поена. У самој завршници црно-бели су се потпуно предали, а ношени навијачима играчи Албе су то искористили и серијом кошева дотукли српског великана за убедљиву победу 111:85.

Партизан је дошао без великих очекивања у Берлину, а Алба га је сурово испратила из Немачке престонице. У првој утакмици Ц групе Еврокупа немачка екипа савладала је Партизан са 111:85. 

Ако је ово замишљено да буде школа за екипу Партизана - онда убедљив пораз некако и може да се “свари”. Наравно, само под условом да се из њега извуку неке поуке. Све остало било би нарушавање угледа клуба. Најџел Вилијамс Гос у првом и Ђоко Шалић у другом полувремену били су једини спремни да пруже отпор Немцима.

Оно што се у овој катастрофалној вечери за Партизан може назвати позитивним су минути заТадију Тадића и Марка Пецарског, као и деби Александра Аранитовића који се опоравио од повреде.

Партизану сада преостаје да се пресабере и спреми за гостовање Задру у Јадранској лиги која је означена као приоритет ове сезоне. А следеће среде у Београд стиже Лијетувас Ритас у другом колу Еврокупа.

Када једна екипа за полувреме прими 57 поена, то значи да практично није играла одбрану ни у једном тренутку. Или је играла нешто што само личи на дефанзиву, превише мекано. А управо то је демонстрирао Партизан на мечу у Берлину.

Јер, колико год биле оправдане приче о томе како црно-бели имају младу и неискусну екипу, оваква статистика јасно указује на огроман проблем који је и последица или недостатка квалитета или слабог вољног момента.

Алба је радила шта је хтела Николићевој екипи ослабљеној за лакше повређеног Чакаревића. Али ни то није изговор за упадљиву летаргију. Само у првој четвртини Партизан је држао какав-такав прикључак пре свега захваљујући Најџелу Вилијамсу Госу.

Огромне проблеме Партизану задавала је Албин пресинг због којег су црно-бели у раној фази утакмице изгубили доста лопта и немачка екипа тако је успела већ на старту да госте натера на проблеме у организацији игре.

А из тога је уследила несигурност и у свим осталим елементима. Једино је Вилијамс Гос био колико-толико расположен за игру, мада је и он био прилично несигуран на лопти.

На другој страни Алба није имала проблема поготово у офанзивном делу игре. Веома добро су се снашли Спенсер Батерфилд, Лук Сикма, па и Стефан Пено и Нилс Гифи. Брзо и лако је Алба дошла до огромних плус 20 - 46:26 у завршници првог полувремена. Само за нијансу је Партизан деловао озбиљније као екипа у другом полувремену, мада је тада једина дилема била са колико разлике ће Алба да тријумфује.

Прилично опуштено и атрактивно су играли домаћина у завршници утакмице, а зашто и не би када је на другој страни био само Ђоко Шалић који се борио да спаси оно што се спасити може - а то су част и образ.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар