Максимовић по минуте у Арсенал или Интер?!

Обновљено интересовање за српског штопера! Интер и Арсенал прате Максимовића! Скаути Интера и Арсенала већ неко време прате игре српског репрезентативца Николе Максимовића.

Фудбал 13.10.2017 | 19:00
Максимовић по минуте у Арсенал или Интер?!
Једна од главобоља која мучи комплетну српску фудбалску јавност. Никола Максимовићје пројектован у стартног штопера Србије за Мундијал у Русији, али ове сезоне не само да није добио већу минутажу у Наполију, већ му је Маурицио Сари скратио и оно мало простора што је до сад имао. За сада, само 180 минута на терену и логично - бројне спекулације о селидби у неке друге клубове.

Данас су најактуелније на “чизми“ оне које 25-годишњег штопера доводе у везу са Интером и пре свега Арсеналом. Та се могућност помињала још летос, али је остала само на гласинама. Ничег конкретног није било. Барем је да је јавност сазнала.

Јануар? Утисак је да би Максимовићу одговарало да оде негде где би могао да одигра тих шест месеци пред почетак Светског првенства. Да ли су то баш Арсенал и Интер, велико је питање. И једнима и другима недостају штопери, мада више за клупу но за први тим.

Такође, велико је питање да ли би га Наполи пустио. Под број један, прошлог лета га је после рата са Торином платио 25.000.000 евра, а Саријеве идеје није лако усвојити. Многи сматрају да је само питање тренутка када ће му Сари поклонити веће поверење.

Уосталом, уговор га за Наполи веже све до јуна 2021. године.

Најскупљи дефанзивац у историји српског фудбала, кога је Наполи платио 25 милиона евра Торину, мучи се да се избори за већу минутажу на Сан Паолу.

Иако је стигао као једно од највећих појачања Наполија после дугог трансфер "рата" са "Биковима", Максимовић се тешко прилагођава систему Мауриција Сарија па је углавном резерва.

Ове сезоне одиграо је само две утакмице, по једну у Лиги шампиона и Серији А, а на обе је био стартер. 

У међувремену је забележио и два наступа за Србију, искључен је у великој победи у Ирској почетком септембра, жртвовао се да спречи контру која је ривалу могла донети изједначење, а потом је одиграо одлично против Грузије пре неколико дана. 

Максимовић са Наполијем има уговор до јуна 2021. године, али су Интер и Арсенал заинтересовани за трансфер наредног јануара.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар