Maksimović po minute u Arsenal ili Inter?!

Obnovljeno interesovanje za srpskog štopera! Inter i Arsenal prate Maksimovića! Skauti Intera i Arsenala već neko vreme prate igre srpskog reprezentativca Nikole Maksimovića.

Fudbal 13.10.2017 | 19:00
Maksimović po minute u Arsenal ili Inter?!
Jedna od glavobolja koja muči kompletnu srpsku fudbalsku javnost. Nikola Maksimovićje projektovan u startnog štopera Srbije za Mundijal u Rusiji, ali ove sezone ne samo da nije dobio veću minutažu u Napoliju, već mu je Mauricio Sari skratio i ono malo prostora što je do sad imao. Za sada, samo 180 minuta na terenu i logično - brojne spekulacije o selidbi u neke druge klubove.

Danas su najaktuelnije na “čizmi“ one koje 25-godišnjeg štopera dovode u vezu sa Interom i pre svega Arsenalom. Ta se mogućnost pominjala još letos, ali je ostala samo na glasinama. Ničeg konkretnog nije bilo. Barem je da je javnost saznala.

Januar? Utisak je da bi Maksimoviću odgovaralo da ode negde gde bi mogao da odigra tih šest meseci pred početak Svetskog prvenstva. Da li su to baš Arsenal i Inter, veliko je pitanje. I jednima i drugima nedostaju štoperi, mada više za klupu no za prvi tim.

Takođe, veliko je pitanje da li bi ga Napoli pustio. Pod broj jedan, prošlog leta ga je posle rata sa Torinom platio 25.000.000 evra, a Sarijeve ideje nije lako usvojiti. Mnogi smatraju da je samo pitanje trenutka kada će mu Sari pokloniti veće poverenje.

Uostalom, ugovor ga za Napoli veže sve do juna 2021. godine.

Najskuplji defanzivac u istoriji srpskog fudbala, koga je Napoli platio 25 miliona evra Torinu, muči se da se izbori za veću minutažu na San Paolu.

Iako je stigao kao jedno od najvećih pojačanja Napolija posle dugog transfer "rata" sa "Bikovima", Maksimović se teško prilagođava sistemu Mauricija Sarija pa je uglavnom rezerva.

Ove sezone odigrao je samo dve utakmice, po jednu u Ligi šampiona i Seriji A, a na obe je bio starter. 

U međuvremenu je zabeležio i dva nastupa za Srbiju, isključen je u velikoj pobedi u Irskoj početkom septembra, žrtvovao se da spreči kontru koja je rivalu mogla doneti izjednačenje, a potom je odigrao odlično protiv Gruzije pre nekoliko dana. 

Maksimović sa Napolijem ima ugovor do juna 2021. godine, ali su Inter i Arsenal zainteresovani za transfer narednog januara.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar