Легендарни Луиш Фиго постаје савјетник у УЕФА-и

Легендарни португалски фудбалер Луиш Фиго постао је саветник за фудбал у Европској фудбалској унији.

Фудбал 13.10.2017 | 17:00
Легендарни Луиш Фиго постаје савјетник у УЕФА-и
Фиго ће се бавити бројним активностима кроз техничке аспекте, правила саме игре, али и укупну атрактивност спорта. Такође, Фиго ће бити и један од амбасадора Уефа.

"Откако сам упознао председника Александера Чеферина, схватио сам колико воли фудбал и свој посао. Врло је озбиљан у ономе што ради и хвала му на указаној прилици. Када сам 1990. године почео да се професионално бавим фудбалом, нисам сањао да ћу једног дана радити у Уефи уз самог председника", рекао је Фиго, преноси Хина.

Фиго је за репрезентацију Португала одиграо 127 утакмица и постигао 32 гола. У дресу националне селекције освојио је друго место на Европском првенству 2004. године.

Играо је за Спортинг, Барселону, Реал Мадрид и Интер освојивши укупно 22 трофеја. Био је четири пута првак Шпаније, четири пута првак Италије, с Реалом је освојио Лигу шампиона (2002), а са Барселоном Куп победника купова (1997).

"Фиго је био фантастичан фудбалер. Прави узор на терену, али и изван њега. Његово огромно искуство биће драгоцено нашој екипи", казао је председник УЕФА Александер Чеферин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар