Legendarni Luiš Figo postaje savjetnik u UEFA-i

Legendarni portugalski fudbaler Luiš Figo postao je savetnik za fudbal u Evropskoj fudbalskoj uniji.

Fudbal 13.10.2017 | 17:00
Legendarni Luiš Figo postaje savjetnik u UEFA-i
Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Takođe, Figo će biti i jedan od ambasadora Uefa.

"Otkako sam upoznao predsednika Aleksandera Čeferina, shvatio sam koliko voli fudbal i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam 1990. godine počeo da se profesionalno bavim fudbalom, nisam sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsednika", rekao je Figo, prenosi Hina.

Figo je za reprezentaciju Portugala odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne selekcije osvojio je drugo mesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Igrao je za Sporting, Barselonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španije, četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu šampiona (2002), a sa Barselonom Kup pobednika kupova (1997).

"Figo je bio fantastičan fudbaler. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo biće dragoceno našoj ekipi", kazao je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar